Уникално! Ето какво може да спре инфаркта за 60 секунди




Д-р Джон Кристофър, известен лечител отвъд Океана, е категоричен, че лютият червен пипер може да спре сърдечен пристъп за около 60 секунди! Американецът казва: „През 35 години практика и работа с хора никога при повикване не съм загубил и един пациент със сърдечен удар.

Причината е, че когато отида – ако той все още e диша, му давам една чаша чай с лют червен пипер - една чаена лъжичка лют червен пипер в чаша гореща вода и в рамките на минути той става“. В частност лютият червен пипер е добре за сърцето и кръвоносната система .Ако имате притеснения за сърдечен пристъп , никога не напускайте дома без него!

Неоспорими са ползите от приема на лют червен пипер за сърцето, категоричен е медикът, който е преследван безмилостно от правителството заради лечебните си практики, като през цялото това време е помагал при лечението на пациенти с болести на сърцето, рак, туберкулоза, безплодие, ревматизъм, левкемия. Една от внушителните истории в дългата му кариера разказва за способността му да спре моментално сърдечен удар, ако даде на пациента да изпие чаша топла, подлютена с червен пипер, вода.

Той казва: “Една чаена лъжичка лют пипер трябва да предотврати настъпващия инфаркт.” При пациенти с вътрешно кървене доктор Кристофър казва, че, докато преброим от едно до десет, кървенето ще спре.

Аюрведа и китайската медицина препоръчват лютия червен пипер за правилно храносмилане, тъй като стимулира потока на стомашни секрети и слюнка. Лютият червен пипер подобрява ефективността на други билки. Локалното прилагане на лют червен пипер предизвиква дразнене в зоната на приложение, като по този начин, той помага да се отвлече вниманието на нервите от съвместните болки поради артрит.

Лют червен пипер добавен във вода може да се използва за гаргара, за да лекува болки в гърлото. Капсаицинът в лютия пипер стимулира секрети, който помагат за изчистването на слузта от носа и белите дробове, изчистване на синусите и причинява изпотяване

Чаят с лют червен пипер е добър за настинки и грип. Когато всяка част от тялото е болна, притокът на кръв в тази област обикновено е засегната .Лютият червен пипер помага да се отстрани този блокаж и стимулира притока на кръв, така че витамините ще се доставят правилно до всички части на тялото и се отстраняват отпадъците. В допълнение към това е способността да се спре сърдечните атаки.

Лютият червен помага за намаляване на нивата на холестерола в кръвта. Също помага за разтваряне на фибрин, което причинява образуването на кръвни съсиреци и намалява нивата на триглицеридите. Миризмата на лют червен помага при главоболие

Местно приложение на капсаицина също помага за облекчаване. Лютият червен пипер е източник на бета-каротин, което е полезно за намаляване на симптомите на астма, витамин А, или бета-каротинът в лютия червен пипер, дава защита срещу нахлуващите патогени чрез подпомагане развитието на здрави лигавици в носния пасаж, белите дробове и пикочните пътища, като по този начин се дава имунитет към инфекции.

Когато се добавя към храната, лютият червен помага за загуба на тегло поради подпомагане на правилното храносмилане. Той също така намалява излишния апетит поради лоша абсорбция.

Лютият червен пипер съдържа капсаицин, който има способността да се предотврати язви. Бета-каротинът, съдържащ се в лютият червен пипер, работи като добър антиоксидант, който предотвратява или ремонтира щетите, причинени от свободните радикали, помагайки предотвратяване на атеросклероза и рак на дебелото черво.

Лютият червен пипер е също е много ефективен за облекчаване на диабетните усложнения, увреждане на нервите и сърдечни заболявания.Той дава временно облекчение на болката от псориазис , херпес зостер, невралгия и зъбобол.


Четете още:

🔴 Нови две успешни трансплантации извършиха в Александровска болница

🔴 Ветрената мелница край село Белинци

🔴 Най-добрите ФРАЗИ от българските филми в едно видео! Да се посмеем с откъсите от любими БЪЛГАРСКИ филми! (ВИДЕО)





Източник: Ретро





Коментари

горе