Как се играе "Покемон гоу"



Приложението е безплатно и достъпно както за Android, така и за iOS

Ако и вие искате да усетите емоцията от лова на покемони, първо трябва да инсталирате “Покемон гоу” в телефона си. За целта са необходима само стабилна интернет връзка и смартфон. Приложението е напълно безплатно и достъпно както за Android, така и за iOS.

Преди да започнете да играете, се уверете, че GPS-ът на смартфона ви е включен. Приложението отчита местоположението ви в реално време. Чрез настоящата ви локация подбира местата, на които поставя покемони. Единственото, което трябва да направите, е да се разходите, а приложението ще ви извести, когато сте близо до покемон, чрез вибрация или звук.

Спрямо това къде се намирате, картата в играта ще ви покаже и къде са покеспирките. В тях ще можете да получите награди, които ще ви трябват в бъдещите покемон ловувания.

Покеспирките често

са места с

историческа или

културна стойност

Понякога обаче могат да бъдат нестандарни локации като църкви или дори гробища.

За да започнете да посещавате всички тези покеспирки, първо трябва да имате профил в сървъра на играта. Можете да влезете с регистрацията си в гугъл или с чисто нова в покемон групата. Вторият вариант за момента е почти невъзможен, понеже играта има над 10 милиона сваляния само в гугъл плей и сървърът е прекалено натоварен за нови регистрации.

Ако предположим, че това няма да спре желанието ви да се превърнете в най-добрия ловец на покемони, тогава следва да персонализирате външния вид на треньора, с който играете. Най-напред изберете дали да бъде мъж или жена. След това вижте какъв цвят ще му отива най-много за косата и очите. Накрая остава да добавите дрехи и аксеоари. Създаденият от вас треньор ще бъде аватарът ви в играта. Всички ваши противници ще го видят, преди да се сражават с вас.

Трябва да изберете и свое име, с което да се представите в играта. То може да е просто вашите инициали или пък да вдъхва страх у съперниците ви.

Ако не сте играли преди, ще ви е трудно да разберете приложението. Затова ви трябва гид. Тази роля е заета от белокосия професор Уилоу, който ще ви помогне да уловите първия си покемон. Това става, след като

“Покемон гоу”

използва камерата

на телефона ви

Просто дръжте мобилното устройство, сякаш сте готови да снимате пространството около вас. На екрана на смартфона ви ще се появяви не само мястото, където се намирате - офис, кафене или парк, но и едно анимирано животинче, от което хвърчат огън, вода или на главата му растат листа. Това е покемонът. Видите ли го, не трябва да го изпускате.

Като един съвременен Аш Кечър ще трябва да пътувате от едно място на друго. В парка например ще можете да намерите доста земни покемони. Близо до езеро или море задължително ще има голямо разнообразие от морски покемони. Не отписвайте нощните часове за лов. Тогава рязко се увеличава шансът да откриете някой рядък покемон.

В началото ще уловите някой от следните покемони - Чармандър, Бълбазор или Скуиртъл. Ако обаче искате първият ви лов да бъде по-ценен, можете да надхитрите приложението. Просто избегнете хващането на един от началните 3 покемона. Ако го правите достатъчно дълго, ще се появи четвърти - Пикачу. Така ще може да започнете да играете като един съвременен Аш Кечър. Хващането на покемон не е сложен процес. След като веднъж се е появил на камерата ви, просто хвърляйте топки в неговата посока, докато не го улучите и добавите към покебокса си.

Когато срещнете странните анимирани създания, трябва да знаете, че цветът на пръстена, който ги огражда, помага да се определи степента на трудност в улавянето им - зеленото е най-лесно, жълтото е средно по сложност, а червеното - най-трудно. Покемоните имат различни нива, които малко или много определят колко силни ще бъдат. За да ги повишите, ще ви трябват 2 неща: звезден прах - универсално средство, което получавате с всеки уловен покемон, и специалния покемон candie, който може да бъде

получен само като уловиш дубликат на покемона, с който искаш да преминеш ниво нагоре.

Покеспирките носят на играчите шанс да получат яйца на покемони. Те са различни видове. Всеки започва с едно яйце и инкубатор, в който то да се излюпи. Това става само, след като сте извървяли определен брой крачки. Те се засичат от данните на GPS-а. Някои играчи обаче са твърде нетърпеливи и измислят всякакви начини, за да заобиколят правилата. Ако имате домашен любимец, просто закачете смартфона за каишката му и го накарайте да гони пръчка например. Не си мислете обаче да карате кола. Това движение се счита за твърде бързо и играта го разпознава като опит за мамене. Приложението

става интересно,

когато стигнете

до 5-о ниво

Тогава ще можете да се присъедините към една от фракциите. Те са Инстинкт (жълта), Мистик (синя) и Валор (червена). След като си изберете една от тях, ще можете да завземат различни Gym-ове на други играчи, като се борите с покемоните, оставени в тях.

Битките са предизвикателни и забавни. Вие сами избирате кои покемони да изпратите, за да се включат в тях. По времето на самата битка чрез докосване на екрана карате анимираното животинче да атакува противника, но има право само на две атаки. С приплъзване по дисплея на смартфона пък избягвате вражеската атака. Всеки път, когато вашият покемон печели битката, престижът на Gym-a намалява. За да го завладеете обаче, той трябва да стигне до нула. Тогава вие може да вземете контрол над мястото, като поставите покемон, който да го защитава при бъдещи нападения.

След това вие и екипът ви ще можете да увеличавате престижа на Gym-a чрез битки между собствените си покемони. Тези тренировъчни боеве ще помогнат на анимираните животинки да еволюират в по-високо ниво, същия ефект имат и битките с Gym-лидерите. Те развиват треньорските ви умения, което пък увеличава шанса да хванете рядък покемон.

Въпреки че приложението е безплатно, в него има магазин. Там всеки, който иска,

може да разменя

реални пари за

покекойнс - валутата

в играта

Така ще може да си купува още топки за ловене на покемони, примамки за анимираните животинки, инкубатори и ред други неща, които ще му помогнат в играта. Ако не ви се харчат пари за подобно нещо, ходете повече и намирайте различни покеспирки. В тях има същите награди и то съвсем безплатно.

Единственият проблем обаче е, че играта бързо ще изтощи батерията на смартфона ви. Но и за това има решение - вземете си външна батерия.


Четете още:

🔴 Д-р Емилова: Не яжте сиренето с хляб!

🔴 Плувец на "Черно море" взе злато и счупи два рекорда в Унгария (снимки)

🔴 БЪЛГАРИН ИЗМИСЛИ НАЙ-МАЛКАТА ПИЦАРИЯ В СВЕТА





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе