Пречистване с глад: 10 дни на вода и чай



„Няма неизцерима болест, но има неизцерими болни!” и „Пълен стомах - празна глава!”. Това са известни думи на Лидия Ковачева, която застъпва теорията, че продължителността на човешкия живот може да бъде увеличена многократно с помощта на „целебния глад”.

Гладът с лечебна цел е известен от векове. Този метод, прилагайки се правилно, помага за лекуване на множество болести - кръвно, безсъние, болести на сърцето, кожата, храносмилателната система, кръвоносната система, зрението и други. Цялостно подмладява организма. Зарежда с оптимизъм. Помага за отслабване. Връща естествения режим на работа на организма и органите.

По света има различни форми на лечебно гладуване. Например системата на проф. Ю. Николаев предлага да се приемат само вода и шип­ков чай. Д-р Пол Брег е един от вдъхновените мисионери на гладуването, който препоръчва кратки 10-дневни курсове само на дестилирана вода. 

Д-р Норман Уокър пък дава предимство на лечението със сурови зеленчукови сокове. Шведският лекар Аре Веерланд създава своята самобитна, съобразена с характеристиките на собствената му страна гладолечебна система - само на зеленчукови бульони.

След направено гладолечение е задължително да се премине постепенно към нормално хранене. Колкото е била продължителността на неприемането на храна, толкова дни трябва да се захраним. Например, ако не сте яли 7 дни, първият ден е добре да бъде на разредени сокове с вода, втория ден също можете да изкарате на сокове плюс някакъв плод.

Третия ден да изядете един голям домат. И следващите няколко дни да вкарвате в менюто си по още малко сурови плодове и зеленчуци и в никакъв случай да не се тъпчете. 

Общото между всички лекари, които препоръчват гладуването като метод за изчистване и лечение, е девизът им "Обратно към природата". Да се отдадем отново на  естествен начин на живот - да премахнем всичко изкуствено, което използваме като храни. Да хапваме преди всичко сурова храна - плодове, зеленчуци, ядки. /Марица.бг


Четете още:

🔴 Гладио и МИТ на Анкара хранят протурски партии у нас

🔴 Лек в жегата: Риба, таратор и плодове

🔴 Геза Фехер за българите





Източник: Марица





Коментари

горе