12-годишните момичета на "Шумен 98" се класираха пети на силен хандбален турнир в Испания



12-годишните момичета на „Шумен 98“ се класираха пети на силен хандбален турнир в Испания

Отборът на 12-годишните момичета на „Шумен 98“ се класира на 5-то място на един от най-силните международни турнира „Тореано къп“.

За турнира, който е от календара на Европейската хандбална федерация и се провежда в Аликанте, шуменските хандбалисти получиха специална покана от организаторите и за поредна година уважиха надпреварата и се представиха отлично.

В конкуренцията на 14 отбора от силни европейски школи 12-годишните момичета от Шумен, които са вицешампионки на България, започнаха плахо надпреварата, но след това показаха характер, тактическа дисциплина и силна игра, с което си осигуриха престижното класиране.

Освен че видяха и играха хандбал на европейско ниво, момичетата спечелиха много нови приятели и натрупаха впечатления и незабравими спомени от Венеция, Барселона, Сан Ремо, Пратера във Виена, плажовете на Испания.

„Всичко беше много вълнуващо. Отборите на „Тореано къп“, но въпреки това ние се преборихме и стигнахме до петото място. Доволна съм от постигнатото от моя отбор. С удоволствие бих участвала отново на този силен турнир, сподели Натали Христова:

Доволна от представянето на отбора остана и треньорката Галя Александрова. Тя изрази увереност, че придобития опит от този турнир ще помогне на момичетата за развитието им като състезателки.

Освен съставът на „Шумен 98“, в българската група за „Тореано къп“ бяха сборен отбор от 14-годишни момчета и девойките на „Етър“ Велико Търново.

В тима на момчетата имаше 4 хандбалисти от Шумен. В жестока конкуренция от 18 отбора българите заеха 7-мо място.

Девойките на „Етър“ също се представиха добре. В последния момент тимът от Велико Търново трябваше да бъде прекроен, заради участието на състезателки в националния отбор на Европейското по плажен хандбал. Така за Испания тръгна състав с по-малки на възраст хандбалистки, което се отрази на играта и класирането им.

Освен с добрата си игра, българските отбори влязоха в историята на „Тореано къп“ и с още нещо.

Традиционно в надпреварата се организира конкурс за най-добра снимка. Тази година победител стана фотографията на българската група при откриването на турнира.

За снимката-победител в „Тореано къп“ се дава награда от 200 евро, която отиде при испанец, щракнал българите.


Четете още:

🔴 Невяна Владинова с отлично представяне в Баку

🔴 Българскят ансамбъл по художествена гимнастика с две седми места в Баку

🔴 Шестокласник донесе златен медал от състезание по математика в Хонг Конг





Източник: Кмета





Коментари

горе