Добрата новина: Ето как намериха дом за баба Верка



Баба Верка Иванова, която повече от месец живя на Централна гара, за първи път прекара нощта на бял чаршаф. 67-годишната жена, за чиято история "Марица" писа, е настанена в Дома за стари хора "Свети Василий Велики" от дирекцията за социално подпомагане. Сънувах, че спя на пейката. Като се събудих, не можах да повярвам къде съм, разказа клетницата.  
Баба Верка избяга от фамилната си къща в пазарджишко село, подгонена с нож от родния си син. Тя е прокудена под смъртна заплаха, че ако се върне, ще бъде намушкана и погребана в мазето. Без пари и дрехи се качила на автобуса за Пловдив.

Нямала къде да отиде и се заселила на гарата. Тук стана част от живота на полицаите и железничарите. Случайни хора започнали да  помагат. Един от тях - Емил Лазов, подал сигнал за баба Верка в дирекция "Социално подпомагане" преди десетина дни.

Не повярвах колко бързо се уреди въпросът на баба Верка, разказа вчера в редакцията благодетелят . С такси той я закарал до Университетска болница. Д-р Вягов и д-р Аролска безплатно подготвили медицинските  изследвания. В петък документацията била готова и баба Верка вече си има стая, която дели с още една жена в дома за стари хора.

Има добри хора, разкажете за тях, помоли вчера Емил Лазов от името на баба Верка. След публикацията в "Марица" млада жена сготвила пиле с картофи и нахранила бездомницата на пейката на гарата. Поне двайсетина души, повечето от които млади, потърсили жената, за да  занесат сандвичи и кафе.

Специална благодарност отправя баба Верка на полицаите и служителите на гарата, които се грижели за нея, както и на социалните служби.


Четете още:

🔴 Билетът за рейса беше 4 ст., средната заплата – 250 лв.

🔴 Пазете се! Идват трите най-горещи дни за годината - 28, 29 и 30 юли

🔴 Казармата отказва Мариус Куркински от суеверията





Източник: Марица





Коментари

горе