Българите с медали от Босфорския маратон




Въпреки извънредното положение в Турция в неделя се състоя традиционното международно състезание по преплуване на Босфора. Това е единственият маратон в света, в който плувците трябва да достигнат от един континент до друг. В състезанието участваха и българи, един от тях – Иван Дреновички, бивш изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“:
В състезанието взе участие и доайенът на българското участие в този междуконтинентален маратон – Димитър Виденов, който представи България по един феноменален начин за поредна година. Димитър Виденов преплува цялото разстояние от азиатската до европейската част от 6, 5 км за 49 минути, като взе второ място в генералното класиране и първи в неговата група.Това състезание е изключително международно с над 1500 участници.
От страна на Турския олимпийски комитет организацията беше перфектна. В нито един момент от тяхна страна не е имало колебание по отношение отмяната на това събитие. В Истанбул няма напрежение, нито масирано полицейско присъствие, изключително спокойно е.
Догодина Турция е домакин на конгреса на Световния петролен съвет, което е изключително важно събитие, добави Иван Дреновички. В него участие ще вземат над 100 държави, включително над 50 министри, цялата енергийна общност ще има представители на най-високо ниво, както и от най-големите енергийни компании.


Четете още:

🔴 Археолози откриха пазар на древната крепост Ряховец

🔴 Курбан за 10 000 богомолци стяга Бачковският манастир

🔴 Най-високо разположената света обител в нашата страна





Източник: четвърта-власт





Коментари

горе