Тийнейджърска "банда" боядисва бордюри и пейки в пловдивско село вместо да гони покемони



Група от 17 юноши и девойки на възраст от 12 до 19 години, кръстили се сами "Ботаническата банда на община "Марица", тръгват този четвъртък с четки и бяла боя в ръка да боядисват близо 5 километра бордюри в пловдивското село Крислово.

Всички тийнейджъри ще бъдат облечени с фланелки с надпис "Паркът на Ботаническата банда на община "Марица". Младежи в действие", а акцията им ще започне в 8.30 часа сутринта от площада в селото. Идеята за създаването на местната "Тимуровска команда" и участието на младите хора в Крислово в обществени акции се родила наскоро по време на общоселско събрание.

"Останах приятно изненадан, че инициативата беше така широко подкрепена от местните тийнейджъри. Те се включват с огромно желание в подобряване на средата, в която живеем всички ние вместо по цял ден през ваканцията си да гонят така модните сега покемони, коментира кметът на Крислово Димитър Андреев.

След като боядисат всички бордюри по улиците в селото, младежите от Крислово възнамеряват да се заемат с освежаване на пейките и алеите в парка в центъра на селото.


Четете още:

🔴 Това е България от високо, уникален клип

🔴 Първият двубой на Дан Колов

🔴 Eдин бележит български герой





Източник: Труд





Коментари

горе