Майка премина през ада и сега помага на болни деца



34-годишната майка на 4 деца, Наталия Гърнева, за която ви разказахме преди няколко месеца, реши да помогне на няколко болни деца.

Състоянието на младата жена се характеризираше с 2 мозъчни аневризми, които застрашаваха живота ѝ, като тя бе принудена да събере непосилните за семейството и над 50 хиляди лева, за да може да се оперира. 

Хиляди хора помогнаха на Наталия да събере парите, а тя и още две жени в подобно на нейното състояние упорстваха до последно, докато не постигнаха законодателна промяна, според която консумативите за интервенции при артериовенозни малформации и мозъчни аневризми вече ще се поемат изцяло от държавата. 

До този момент НЗОК поемаше едва до 10 хиляди лева на пациент в такова състояние, а понякога са нужни над 30 хиляди.

"Децата ми постоянно ме питаха колко ще живея, а аз не можех да им отговоря, защото аз самата се чудех колко и дали ще живея", сподели Наталия пред Puls.bg.

В крайна сметка, тя преминава успешно през операциите и в сметката ѝ остават около 16 хиляди лева.

Така, сега дарените на нея пари, ще отидат при няколко нуждаещи се деца, защото както тя казва: "Както са помогнали на мен, така и аз искам да помогна".

Споделя, че щом се е събудила след последната операция, не е могла да повярва, че всичко е минало добре и е жива и здрава, но е благодарна.


Четете още:

🔴 Домашна ракия - в казани до 1000 литра цяла година

🔴 Този наш 73-годишен свещеник ще остане в историята

🔴 Няма смисъл от стряскащите картинки по цигарите, твърдят учени





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе