Откриха първия глемпинг в Румъния (снимки)



Близо до Букурещ в село Нукшоара откриха първия глемпинг в северната ни съседка Румъния. Името му е Ursa Mică Glamping Resort или в превод Глемпинг рисорт "Малката мечка". 


Глемпинг означава луксозно къмпингуване. Това е нов продукт на туристическия пазар и е комбинация от думите glamourous и camping. Наричат го още бутиков къмпинг.


Това е първият по рода си курорт в Румъния, построен за малко повече от година. Той предлага възможността да се насладите на Карпатите, без да жертвате комфорта си. 


Далеч от колите, шума и мръсния въздух, това е отлично място за тиймбилдинг, семейни почивки, а защо не е и за необичайна сватба, пише Fifistie.ro.


Всяка шатра е обзаведена като хотелска стая и разполага с 4 легла. Има тоалетни и душове, които са отделни за мъже и жени.


Цените са еднакви за всеки ден от седмицата като за възрастен престой за ден е около 110 лева, а за децата е 60 лева, за най-малките под 3 години посещението е безплатно. В цената са включени 3 хранения в ресторанта на глемпинга, сауна, вани с гореща вода, планински водач и планинско колоездене.


Глемпинг е бъдещето на ваканциите, коментират туроператори. 


У нас тенденцията все още не е разпространена, въпреки че разполагаме с всички условия за развитието на подобен тип туризъм.



Четете още:

🔴 Минералната вода в България – къде коя какво лекува?

🔴 Кога жената напуска мъжа

🔴 Това е ПО ЗАКОН, но никой не ЗНАЕ! Ето какви са ни ПРАВАТА, когато ни спре полицай за проверка!





Източник: Economic





Коментари

горе