Адвокатът на ученичката, убила насилника си, поиска незабавното й освобождаване



Адвокатът на 18-годишната Мария от Стара Загора, която на 25 юли уби 62-годишен рецидивист, докато той я изнасилвал, поиска незабавното ѝ освобождаване от ареста или незабавно внасяне на искане за задържането ѝ под стража. Това съобщи той пред БНР, като се позова на факта, че момичето е в тежка депресия от случилото се и има опасност да посегне на живота си. Според адвокат Валентин Димитров тя е действала в условията на неизбежна отбрана и деянието ѝ не е обществено опасно.

Димитров заяви, че задържането за 72 часа според НПК се прави само в случаите, когато обвинението има намерение да поиска постоянна мярка "задържане под стража”. В конкретния случай искането на адвоката се основава на Европейската конвенция за правата на човека, която предвижда процедура за незабавно разглеждане от национален съд на законосъобразността на задържането на граждани или незабавното им освобождаване.

Отличничката от елитна гимназия в Стара Загора уби 62-годишния Богдан Стоянов Динев, за да отмъсти на маниака, който се гаврил с нея. 

Трупът на насилника бе открит от близки в дома му в Стара Загора.


Четете още:

🔴 Търновец от 40 години не изневерява на запорожеца си

🔴 ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Колко, какви и на колко години са колите в България

🔴 Златен медал за обещаващият рудоземски певчески талант Ралица Дурева





Източник: Труд





Коментари

горе