Стара хартия за нова книга вече в 4 града



В „Стара хартия за нова книга“ в София през 2015-а се включиха 2850 деца.

Четири града ще обхваща в четвъртата си година екоинициативата „Стара хартия за нова книга“. В нея децата, които с възрастен донесат до пунктовете 5 килограма хартия за рециклиране, получават книга подарък. През 2016-а това ще се случи в Хасково, София, Варна и Русе, съответно на 10-и, 11-и, 17-и и 18-и септември.

Освен основната част – по предаването на хартията – през целия ден чрез различни забавни игри и програми, децата усвояват знания за рециклирането – как да пазят природата, как да събират разделно отпадъците, а придобиват и умения за създаване на предмети от отпадъци.

През 2015-а година „Стара хартия за нова книга“ се проведе в три града – София, Пловдив и Русе. Общо в рамките на инициативата се включиха повече от 5000 деца, а събраната хартия за рециклиране бе 26,5 тона – т.е. около 345 дървета са били спасени от изсичане. А с добавянето на четвърти град към кампанията резултатите тази година може дори и да се умножат.

stara

Този път за малчуганите е предвиден и конкурс за разказ – „Добрият великан“. Той се провежда в две категории, от 7 до 10 и от 11 до 14 години, а децата са поканени да напишат „разпрекрасна история с великани, сънища и мечти“. Повече за конкурса и как може да се участва в него можете да прочетете в страницата на събитието във Фейсбук тук.

Организатори на събитието са Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК. Партньори на инициативата са издателство „Ентусиаст“ и BS Films.


Четете още:

🔴 Българин влезе в "Гинес" с най-голяма кръстословица в света

🔴 Току що БНТ предаде: Сензационна находка край Плевен! Най-старата писменост е в България и целият свят трябва да си отвори очите за истината

🔴 Паметник Шипка





Източник: Площад Славейков





Коментари

горе