Планина и СПА водят туристи в Добринище





Наплив на наши и чужди туристи в курорта Добринище. Почти всички 3000 места са заети през летния сезон. Градът привлича гости, тъй като е в подножието на Пирин планина и притежава десетки минерални извори.

„Тук идват туристи и заради по-ниските с 10-20% цени на нощувките от тези в общинския център Банско. А и гостите ни съчетават отдиха с лекуване на различни болежки в лековитата ни минерална вода. Много хотели се построиха заради увеличения поток от туристи в града ни“, твърди кметът на Добринище – Китан Галчев.

Нощувките в семейните хотели са между 20 и 25 лева на човек, в цената е включена и закуска. В по-луксозните комплекси същата услуга е не повече от 40 лева, но в тях се ползват и екстри като сауна, парна баня, фитнес, басейн. Стотици хора атакуват минералния плаж всеки ден, идват и много туристи от съседните курорти Банско и Разлог. Други пък правят планински преходи в Пирин, стигат до хижите „Гоце Делчев” и „Безбог”, до красивите върхове и езера. Заради наплива на гости почти всеки втори в Добринище печели от туризъм.


Четете още:

🔴 Стара хартия за нова книга вече в 4 града

🔴 Българин влезе в "Гинес" с най-голяма кръстословица в света

🔴 Току що БНТ предаде: Сензационна находка край Плевен! Най-старата писменост е в България и целият свят трябва да си отвори очите за истината





Източник: Кмета





Коментари

горе