84-годишният перничанин, който е по-добър от Гугъл (ВИДЕО)



Човек-енциклопедия, или ако предпочитате, уикипедия. Погледнато в контекста на нуждите на пазара, отживелица. Но и на него не му е до "пазара", тъй като е на 84 години. И макар, че добрата памет не означава непременно висок интелект, Иван Николов от Перник поразява събеседниците си с многообразната информация, която пази в гънките на мозъка си.Този човек се казва Иван Николов. Намираме го в Дивотино, Пернишко, под един орех, подобаващо за мъдрец. Гледа си градинката. Той е на 84 години. Роден е през 1932 година. А знае ли защо годината, в която е роден, е историческа?

"Защото се проведоха избори в Германия и се гласува, и поставиха Хитлер за големец", казва дядо Иван.

Хитлер идва на власт през януари 1933 г., но наистина на два пъти побеждава в изборите през 32-ра година. Това е началото на неговата диктатура в онези мрачни времена.

А кога е открита Америка?

"Америка е открита от Христофор Колумб през 1492 година", отговаря дядо Иван.

Той дори умее да прави цифрови закачки с големите събития. Историята обаче е само началото на този разговор. Продължаваме с география. И навлизаме в любимите му спортове – футбола. Феноменална памет, но как да си я обясним. Образование от преди десетилетия или просто дарба? Учителите ли са били такива някога? Или просто плод на света преди бързите справки в интернет и уикипедия. Всъщност няма значение. Знанието на никого не е попречило!


Четете още:

🔴 Лъжата, че сме славяни или тюрки, трябва да бъде разобличена

🔴 Египетско проклятие тегне над Странджа

🔴 Магарешкият бодил пази черния дроб





Източник: Блиц





Коментари

горе