Вижте болежките, които може да излекувате със свинска мас



Свинската мас е основна съставка за направата на много видове кифли, козунаци, рула,рогчета, дребни сладки и какво ли още не. А накъде без мас, като решим да приготвяме снежни топки по Коледа. Често хората готвят с мас предимно зимата, когато на трапезата ни често присъства зеле или картофи на фурна.Освен като съставка в редица кулинарни изкушения маста се използва и при лечението на болежки.

Свинската мас помага при силна простуда, при висока температура, при суха кашлица, при силна и упорита продължителна кашлица.
Освен при така упоритите настинки тя е лек и при болки в краката и при схващания на ставите.

Важно е да знаем, че при силна простуда цялото тяло на болния се обтрива с разбита смес от 2 с.л. мас, 1 к.ч. мастика, 1 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. морска сол, стрита на прах.
При по-леки настинки се правят разтривки също със свинска мас. 100 г мас се смесва с 4 таблетки счукани на прах хинин и 10 аспирин. Получава се крем, с който се маже тялото на настиналия.

Маста помага и при температура, учудващо на факт. С мас се намазват краката на болния, обелват се скилидки чесън, счукват се и се налагат компреси, като си увиват с бинт. Превръзката стои 8 мин, после се сваля и се обуват дебели чорапи.

Често като сме болни, особено зимата, страдаме от суха кашлица, срещу която свинската мас е особено ефективна. Смесват се 1 с.л. мас, 1 с.л. синапено брашно, 1 с.л. мед, 1 с.л. лимонов сок, 1 с.л. ръжено кафе, 1 с.л нарязани листа от индрише, 1 с.л. нарязан лук.
От сместа се яде по една чаена лъжица на ден.

При болки в краката също на помощ ни идва маста. Още нашите баби са използвали този лек. Смесват се 400 г мас и 40 г синапено брашно. Със сместа обтриваме болните места и обуваме топли чорапи след това.


Четете още:

🔴 Краят на император Балдуин Фландърски. Победата на Калоян в битката край Адрианопол

🔴 84-годишният перничанин, който е по-добър от Гугъл (ВИДЕО)

🔴 Лъжата, че сме славяни или тюрки, трябва да бъде разобличена





Източник: Блиц





Коментари

горе