Тамянът прави чудеса за нашето здраве, но трябва да знаем как да го използваме!



Време е да се запознаете с неподозираната лечебна мощ на тамянът. Той е ароматна дървесна смола с куп лечебни качества.

Учени считат, че средството би могло да се пребори дори с рак на яйчниците.

Проведени са няколко експеримента, които доказват силата на смолата. Тамянът съдържа химикали, които унищожават клетките на злокачествени тумори.

Използването на тамян с лечебна цел си има своите предимства, едно от които е безвредното му въздействие върху тялото.

До този момент след неговото използване не са известни никакви странични ефекти, което моментално превръща лечението в предпочитано от редица българи.

Тамянът влияе върху психическото здраве на българите. Той често се прилага в ароматерапията, тъй като намалява стреса и тревожността.

Ценното средство съдържа компонент, който насочва действието си към облекчаване на стресови ситуации. Според определени проучвания става ясно, че тамян помага и при депресии.

Средството служи за подмладяване. Преди хиляди години египтяните са го използвани именно заради тези негови функции.

Те са го прилагали като очна линия с разкрасителна цел. Никак не е случаен факта, че смолата действа и като предпазен щит за очите. Тя ги защитава от инфекции.

От друга страна тамяновият дим е отлично антисептично средство. Той се употребява за направа на мехлеми срещу гноясване.

Рецепти с тамян – сила без аналог

При болни и възпалени бъбреци: На водна баня трябва да разтопите 25 гр пчелен восък, 25 гр бял тамян, 100 гр зехтин и 40 гр медицинска дъвка. Изчакайте сместа да изстине добре и с нея оформете топчета.

Те трябва да са големи колкото царевични зърна. Ежедневно 3 пъти в деня изяждайте по едно топче, 30 минути преди консумация на храна. Лечението продължава, докато всички топчета бъдат изядени.

Лек при шипове: Снадете се с 2 пакетчета бял тамян. Счукайте ги на ситно и залейте 2 супени лъжици качествен ябълков оцет.

Лечебната смес се изсипва върху вълнен плат и се поставя върху ошипената зона. Трябва да останете с компреса в рамките на цялата нощ.

При плексит: Отново ще ви е необходим бял тамян. Вземете 5 или 6 зърна от него, стрийте ги и ги пуснете в чаена чаша с домашен пчелен мед.

Процедурата се прави непосредствено преди лягане. Намажете болното място от тялото с чудодейното лекарство и прекарайте с него цялата вечер.

На сутринта премахнете. Курсът на лечение продължава до подобрение в състоянието на пациентите по време на използване на тамян.

Установено е при редица проучвания, че ценната смола лекува най-различни болести. Възползвайте се и вие от нея.


Четете още:

🔴 Европейките полудяха по тези 2 продукта - съчетанието им буквално изстъргва излишните мазнини от тялото! Ето я формулата:

🔴 Дневен хороскоп за сряда 24 август-СТРЕЛЕЦ Ярък делови шанс, ОВЕН Трудно постигнат успех

🔴 Любовка - селото на побелялата любов





Източник: За Жената





Коментари

горе