6 природни средства, които ще облекчат алергията



Много хора страдат от алергии, но не знаят как лесно мога да се справят, благодарение на различни природни средства. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да подобрите симптомите на алергия в дългосрочен план:

1. Нети лота и физиологичен разтвор. Използвайте физиологичен разтвор за почистване на синусите при алергии и раздразнение. Вземете готов физиологичен разтвор или направете сами, като използвате 1 чаена лъжичка хималайска сол и 1 литър преварена вода. Оставете да се охлади и налейте в нети лота и направете промивката, като изсипвате в едната ноздра и изчакате да изтече през другата.

2. Кварцетинът помага за стабилизирането на мастните клетки и ги предпазва от освобождаване на хистамин. Той е мощен антиоксидант и намалява възпалението. Използван 4-6 седмици преди сезона на алергиите, предотварява тяхната поява. Кварцетинът се съдържа в някои храни, като например цитрусите и броколите, но неговото съдържание е твърде ниско, за да бъде достатъчно да предотвратите алергиите само чрез храна, затова са необходими добавки. Важно е да се отбележи, че не се препоръчва по време на бременност и кърмене!

3. Копривата също е известен антихистамин. Използвайте я в комбинация с различни билки, за да направите вкусен чай, или с листа мента или малина. Използвайте чая по време на сезона с алергии като освежаваща напитка.


4. Пробиотиците също са от значение за да подобрите имунната си система и да се справите с алергиите. За да вкарате полезни бактерии в чревната флора, се хранете разнообразно с полезни и здравословни храни, включете в менюто си кефир или използвайте качествени пробиотици от аптечната мрежа.

5. Мед от местен производител. Теориите са, че той може да помогне на тялото да изгради естествена защита към местните алергени. Единственото, което трябва да направите, е да ядете по една чаена лъжичка мед няколко пъти дневно, важното е медът да е от възможно най-близко място до това, на което живеете.

6. Промяна в хранителния режим - ГАПС диета може да ви помогне да се справите с алергиите. Тя е известна с това, че помага при редица заболявания и дори при много тежки хранителни алергии. ГАПС диетата се характиризира с това, че е фокусирана върху излекуването на чревната лигавица с храни като костен бульон, пробиотици и ферментирали храни.


Четете още:

🔴 Рецепта за домашно бутер тесто /снимки/

🔴 НАСАДЕТЕ СИ МУШКАТО, ЗА ДА ОТБЛЪСНЕТЕ КОМАРИТЕ ОТ ДОМА СИ

🔴 БЪРЗИ ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ С ОВЕСЕНИ ЯДКИ, МЕД И КАШУ





Източник: Фрамар





Коментари

горе