Русенка от Германия набира средства за млад пианист



Русенка от Германия подкрепи пианиста Николай Димитров за рождения си ден. Райна Хебел, която живее от години далеч от родния си град, избрала необичаен начин да отбележи 60-годишния си юбилей.

Вместо подаръци за празника си, тя приканила приятелите си да дарят средства в подкрепа на талантлив млад музикант от Русе. Самата Райна Хебел е балетен педагог и преподава в музикално училище в Германия.

Изборът й паднал върху 15-годишния пианист от Националното училище по изкуствата Николай Димитров, която впечатлил Райна Хебел и семейството й с постиженията си. Тържеството се състояло във винарски комплекс в русенското село Мечка, където Николай поздравил рожденичката и гостите й с изпълнения на класика и джаз. Своята подкрепа за младия пианист са дали над 70 души, пристигнали от всички региони на Германия, Австрия, Швейцария, Гърция и България. Чекът със събраната сума от 2000 евро бил връчен на Николай в присъствието на част от немската група и на клавирния му педагог Даниела Кюркчиева, като средствата ще бъдат използвани за неговото развитие като музикант за участие в конкурси, майсторски класове и фестивали.


Четете още:

🔴 Крисия Тодорова с Хасан и Ибрахим Игнатови - Евровизия Малта (2014)

🔴 Хасан и Ибрахим се преместиха в София

🔴 Тодор Скримов заведе най-сексапилната учителка в Италия, обсипва я с подаръци





Източник: 24 часа





Коментари

горе