Днес е голям празник! Черпят 10 красиви имена



Православната църква почита паметта на светите мъченици Адриан и Наталия на 26 август. Те живели по времето на император Максимиан, който извършвал жестоки гонения против християните. Един път свети Адриан присъствал на мъчения на християни в впечатлен от силната им вяра, решил да стане християнин.Съпругата му Наталия вече била християнка, но криела това от него. След като разбрала за решението на Адриан, Наталия била много щастлива.

Щастието им не траело дълго. Императорът хванал Адриан и с жестоки мъчения се опитал да го откаже от новата вяра, той все пак не се отказал и напуснал този свят като християнин, припомня zajenata.bg.

Името Наталия има латински корен и идва от думата “natale”, която означава “родна” или “рожденна”.

Адриан пък е името на известен римски император - произхожда от "Хадрия" (от латинскoтo hadrianus). Хадрия е град в северна Италия, дал името на Адриатическо море.

10 красиви имена празнуват днес имен ден. Повод да почерпят имат всички с имената Адриан, Адриана, Ади, Адрианна, Адриян, Адрияна, Адриянна, Наталия, Натали и Наташа. Пожелаваме им здраве, щастие и силна вяра в утрешния ден!


Четете още:

🔴 Малки хитринки за придирчиви дами! 15 начина да изглеждате винаги безупречно

🔴 ВНИМАВАЙТЕ! Ако се потите много - без кафе и бира!

🔴 ЕКСКЛУЗИВНО! Хороскоп за 2017 година





Източник: Блиц





Коментари

горе