Добре дошли, героини! България връчи златния медал за златните момичета (Видео)



Вижте емоционалното посрещане на гимнастичките след сбъднатата мечта в Рио

Най-малко 300 души със знамена, транспаранти и букети от цветя казаха "Добри дошли" на героините. Половин час преди излизането им пред феновете им на летище "София" десетки бъдещи звезди на художествената гимнастика озвучаваха целия сектор за посрещане на Терминал 2 с възгласи "Българи - юнаци". Когато самите момичета се подадоха пред вратата тълпата буквално изригна със скандирания "златните", които биха могли да чуят чак в Рио. Шест обръча бяха превърнати в български знамена, върху един от уредите, с които златните момичета печелеха медали от големи първенства бяха пришити трибагреници, а върху всяко знаме стоеше името на петте грации от ансамбъла и на Невяна Владинова. Имаше и седми обръч - голямо червено сърце с надпис "Рио 2016 - олимпийските игри, които гимнастичките ни никога няма да забравят". Най-емоционално за всички беше когато момичетата, Илияна Раева, Ина Ананиева и всички няколкостотин посрещачи изпяха заедно на летището химна на България.

От спонсора на националния отбор по художествена гимнастика ПИБ посрещнаха грациите с друг специален златен спомен за успеха им - подариха им златни кюлчета-медальони.

Героините от ансамбъла на България по художествена гимнастика се прибраха след олимпийския си подвиг. Отборът сбъдна мечтата си. Но не само своята, а и на цяла България. Мечтата най-обичаните момичета в страната ни в последните години да вземат и медал от единствения форум, от който нямаха. От най-големия - олимпийските игри. И те го направиха - въпреки изключителните трудности, които им предостави съдбата от средата на юни. 

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова извоюваха бронз с цвят и цена на злато в последния ден от игрите в Рио. Но кацайки в София те всъщност получиха и своя безспорен, 24-каратов златен медал - любовта на България.

В деня, в който дойдоха нови добри новини за възстановяването на тяхната сестра Цветелина Стоянова, златните момичета от ансамбъла се прибраха, за да донесат още позитивизъм - и за нея, и за обичащите ги българи.

"Все повече и повече вярвам, че Бог изпраща най-тежките изпитания на любимците си. И само на тези, които знае, че ще ги преодолеят." Това обяви за героините си Илияна Раева преди олимпийските игри. Каза го на въпрос от "24 часа" наистина ли, с ръка на сърцето, вярва в сбъдването на мечтата, въпреки всичко.

С помощта на Илияна, на силната Ина Ананиева, на хората от екипа, на близките си, на любовта от българите и на Бог тези момичета пребориха и конкуренцията, и себе си. И взеха това, което искаха - олимпийския медал. И то в последното състезание за този отбор. В новия вече стана ясно - остава само героинята Любомира Казанова, за да пренесе шампионския дух от настоящата в бъдещата златна ера за художествената гимнастика.

Остава и още едно лъчезарно цвете в българския букет. Цвете, което все повече изпъква и сред букета на световния елит в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика - очарователната и растяща с всеки ден Невяна Владинова.

Вижте още снимки от емоционалното посрещане на златните момичета на България: 


Четете още:

🔴 Филмът на Зорница София за Румена войвода с впечатляващ трейлър

🔴 Светлана Стоянова – най-добра сред жените на международен оперен конкурс

🔴 Профилната снимка във Фейсбук разкрива характера ни





Източник: 24 часа





Коментари

горе