Ина Ананиева: Всичко, което правим е за България



„Всичко, което правим, го правим за България и за любовта на всички българи.” Това заяви треньорката на националния отбор по художествена гимнастика Ина Ананиева, предаде репортер на БГНЕС. В последното си състезание в тяхната кариера, златните ни момичета спечелиха бронзовите медали от Олимпиадата в Рио, с което за пореден път зарадваха целия български народ.

Тя разказа, че това е бил последният шанс на четири от момичетата да спечелят така мечтания олимпийски медал. “В неделя дадоха мило и драго да вземат това, което искат, за което се бореха осем години”.

Ананиева заяви, че момичетата са взели общо 81 медала и пожела на новия отбор да надмине техния успех. Тя сподели, че бронзовите медалистки, когато са били събрани като отбор преди седем години са били наричани клубен отбор и повечето специалисти не са ги харесвали, но с постоянство и всеотдайност са стигнали до успеха.

Треньорката на зланите ни момичета обясни, че постиженията на ансамбъла не са работа за един ден или една нощ, а се гради с години. Тя посочи, че отбор за една или две години е невъзможно да се изгради, а че това се прави за един олимпийски цикъл.

Ананиева не пропусна да отговори и по темата за случилото се с Цвети Стоянова, като обясни, че всички са свеждали и вдигали глава, но са продължавали напред.


Четете още:

🔴 Червената боровинкa

🔴 Предлагат "Сребърна" за световен биосферен парк към ЮНЕСКО

🔴 Здрави и лилави: Черната боровинка





Източник: БГНЕС





Коментари

горе