Първи фестивал на православната музика ще се проведе в Троянския манастир



Троянският манастир "Успение Богородично" ще е домакин на Първия фестивал на православната музика "Общение на живите", който ще се състои на 27 и 28 август.  Проявата се организира по инициатива на Дамския хор "Общение" при Троянската Света обител и е част от проект "3С - Култура, творчество, промяна. Дневен ред на творческите градове", съобщават организаторите. Проектът се осъществява с подкрепата на Българско-Швейцарската програма за сътрудничество и се изпълнява от сдружение "Фабриката".

Идеята на инициаторите е Фестивала "Общение на живите" е да създаде нов културен продукт, развиващ богатия културно-исторически и духовен ресурс на региона. С привличането на изявени хорове и певци от страната, а впоследствие и от различни държави, ще бъде представено на местната общност и гостите богатството на православното песнопение.

Първите участници във фестивала са Камерен хор "Средец" - София, Дамски хор "Благовестие" при храма "Рождество на Пресвета Богородица" - Поморие, Църковен хор при хрaма "Успение нa Пресветa Богородицa"- Ботевгрaд, и Хор "Общение" при Троянски манастир. 

Официалното откриване на събитието е на 27 август /събота/ от 10.30 часа, когато е и първият фестивален концерт. Заключителният концерт е на следващия ден от 11.00 часа след Света Божествена литургия в манастирския храм.

Фестивалът се организира в партньорство с Троянския манастир, Община Троян, спонсори и дарители.

"; if ($(selector).find(".attachment").length>=12) { swal('Максималният брой на снимки е достигнат', '', 'error'); } else { $(selector).append(imageTemplate); } } $(function () { $('#upload_images').uploadifive({ 'auto': true, 'buttonClass': 'btn btn-red', 'buttonText': 'Добави снимки', 'queueID': 'add-images-queue', 'removeCompleted': true, 'formData': { 'timestamp': '1472289858', 'uploadAs': 'addComment', 'selector': '.photos.sortable' }, 'uploadScript': '/page/upload', 'onUploadComplete': function (file, data) { eval(data); } }); });


Четете още:

🔴 Млади български заварчици са сред най-добрите в професията в света

🔴 Сребърна вода за красота и още тайни от Михаела Филева

🔴 Какво става в България – на ден изчезват средно по 40 души?!





Източник: portal12





Коментари

горе