Нова стратегия: Оставете днешната работа за утре



Отлагането на задачи за по-късно се приема за първия видим знак на безотговорност. Всички повтарят, че то разрушава производителността  и ритъма. 

Интелигентните и успешни хора обаче отлагат постоянно, защото знаят как да го правят. Овладейте тази полезна стратегия. 

1. Бъдете организирани 

Трябва винаги да сте наясно с крайните срокове, за да знаете колко време и енергия ще ви бъдат нужни за изпълнението на дадена задача. Да отложиш означава да оставиш нещо за по-късно, а не да го забравиш напълно. Съхранявайте вашите бележки и файлове на едно и също място, така че те да бъдат леснодостъпни, когато сте на финалната права. 

2. Подредете времето си 

Преценете колко време ще ви бъде нужно за дадена задача, за да не ви се налага да опитвате невъзможното в последния момент. Отлагането трябва да е подчинено на интелекта и прозорливостта, а не на пасивността и късната реакция.  

3. Задайте аларми и напомняния 

Използвайте съвременните технологии, за да подобрите вашите умения в отлагането. Задайте аларми и организирайте всевъзможни напомняния, за да сте сигурни, че ще се заемете с правилната задача в най-подходящия момент.  

4. Отстранете източниците на разсейване 

Създайте атмосфера, която да ви предразположи към бърз успех. Затворете страниците на социалните мрежи, поставете телефона в самолетен режим и спрете музиката. Задайте аларми за 5-минутни почивки, след което се върнете към изпълнението на задачата. 

5. Бъдете по-уверени в себе си 

Ако вече сте се справяли с трудна ситуация в последния момент, знаете, че можете да го направите отново. Така че когато отново усетите огромно напрежение върху вашите рамене, поемете дълбоко дъх и повярвайте в способностите си.  


Четете още:

🔴 Поредният пример за възраждане: Балетът Спящата красавица оживя в читалището на село Марян!

🔴 Володя Попов: За се стигне до Египет и Шумер, трябва да се мине през Градешница (ИНТЕРВЮ)

🔴 Духът на Беглика фест завладя участниците още от самото начало (СНИМКИ)





Източник: pik





Коментари

горе