Премахнете милиумите по кожата със захар и домат



Вашата кожа изисква редовна грижа, в противен случай е възможно да се появят някои кожни проблеми. Един от тях са мехурчетата или млечните петна. Това са жълтеникави или бели подутини, които се появяват най-често по лицето, по-специално върху бузите, гърдите, челото и носа. Този процес се получава, когато порите на кожата се запушат, заради натрупване на мъртви клетки. Това са малки кисти, изпълнени с кератин, които са често срещано явление при бебета, но могат да засегнат и хора от всички възрасти.

Прекомерната секреция на себум, хормоналните промени, използването на тежък грим, дългосрочната употреба на стероидни кремове, излагането на слънце в продължение на дълго време, наранявания от мехури, недостатъчна ексфолиация и други са основната причина за появата на милиуми. Въпреки това те не са вредни по никакъв начин, но тяхното премахване може да се окаже трудна задача. Тези подутини са изключително упорити, тъй като продължават седмици, месеци, а понякога и по-дълго. Представяме ви един лесен метод за премахване на милиумите с помощта на домат.

Този плод е богат на витамин C, който придава блясък на кожата и изравнява тена по лицето. Разрежете един домат и поръсете малко захар върху него. След това го втрийте върху засегнатия участък. Повтаряйте процедурата няколко пъти седмично в рамките на месец.


Четете още:

🔴 Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал

🔴 Насърчете растежа на косата с кисело мляко, яйце и майонеза

🔴 Създадоха пломба, която лекува зъба





Източник: Фрамар





Коментари

горе