17-годишната Даяна Гиргинова спечели Гран при от Международния конкурс "Sofia Grand Prix"



Най-голямата награда Гран при от Международния конкурс „Sofia Grand Prix“, който се проведе преди дни в българската столица, спечели 17-годишната Даяна Гиргинова от Разград. Тя пребори конкуренцията на 61 изпълнители от седем държави – Италия, Словения, Армения, Молдова, Румъния, Сърбия и България.

В авторитетното издания се включиха носители на призови места от национални и международни конкурси и участници в телевизионни форуми и предавания. Възпитаничката на Музикалната школа „Илия Бърнев“ получи покана за участие в престижния форум, след като спечели Гран при от Международния фестивал „Obzor’s Hope“.

В рамките на престижния конкурс в София младите певци се изявиха в четири категории – поп музика, джаз, класика и фолклор. Техните изпълнения оценява жури, съставено от музикални продуценти вокални педагози и музиканти от участващите държави. В състава на международната комисията бяха композиторите Рифат Рамович и Неманя Михайлович от Сърбия, певеца Раду Буза от Молдова, Виталий Тодоров – пианист с български корени от Молдова, и Викен Таначиян от Армения – вицепрезидент на Световната асоциация за изпълнителско изкуство. Български представител в журито бе Руми Иванова, която е вокален педагог на нашата представителка в Детската Евровизия – Лидия Ганева.

Освен традиционните първи, втори и трети места в четирите възрастови категории бяха раздадени и три големи награди – Grand prix junior, Grand prix teen и Sofia Grand Prix. Последната беше присъдена на Даяна Гиргинова за изпълнението на песните „Повей ветре“ на Паша Христова и „I have nothing“ на Уитни Хюстън, с които демонстрира големия си вокален диапазон и неподражаемо сценично майсторство.

17-годишната изпълнителка получи покани за участия в два международни конкурса. Единият от тях ще се проведе през октомври в Белград, а другият през март в Рим.

Другото голямо признание за Музикалната школа „Илия Бърнев“ е, че вокалният педагог на талантливото момиче Надежда Радославова бе поканена да бъде член на журито в следващото издание на Международния конкурс „Sofia Grand Prix“.


Четете още:

🔴 Андрей Слабаков: Граничарите да стрелят по бежанци при неподчинение!  

🔴 Фантастичната бабина печена лютеница!

🔴 Къщата на Флинстоун посреща туристи в Лещен (СНИМКИ)





Източник: Десант





Коментари

горе