След като разберете какво Ви причинява, веднага ще изхвърлите гъбата за къпане!



По-голямата част от дерматолози са единодушни, че такава гъба за къпане не трябва да се използва. Прочетете и защо. Мрежестата гъба във формата на роза е истинско гнездо на бактерии, които растат и се развиват върху нея само за една нощ! 

Изследванията показват, че 98 процента от дерматолози никога не биха препоръчали използването на такава мрежеста роза. Предполага се, че тези гъби могат много повече да ни навредят, отколкото да ни помогнат.

Когато се използва гъба, мъртва кожа, която се отстранява при къпането всъщност остава в мрежата, а когато след това оставите такава гъба във влажна и топла атмосфера в банята, тогава се създават и отлични условия за развитие на различни бактерии, гъбички и мухъл във вътрешността й. 

Ако пък използвате гъба на току-що обръсната кожа, нещата стават още по-зле.

Бактериите могат след това да се запазят в малките ранички и така да предизвикат инфекция, както и много други сериозни проблеми с кожата.

Ако пък и наистина искате да използвате тези гъби, е важно добре да ги почистете и измиете след употреба, а след това да ги оставите да изсъхнат извън банята, а е препоръчително и да ги сменяте на всеки четири седмици или дори по-малко, или пък веднага, когато усетите някакъв странен мирис или следи от мухъл.


Четете още:

🔴 Покъртителна драма! Млада майка почина от рак, остави сирачета две бебета, бащата изчезна

🔴 Високото кръвно и мъжете

🔴 Много важно! Синоптик от БАН разкри какво време да очакваме тази есен!





Източник: За Жената





Коментари

горе