10 прости неща, които неусетно ще ни помогнат да се вталим



Почти няма човек, който поне веднъж в живота си да не се е лутал в света на диетите.
Предлагаме ви няколко прости правила, с които неусетно ще топите килограми, без да гладувате.

1. Заложете на зеления чай.

Той спомага за увеличаване на метаболизма ви. Според проучвания хората, които са приемали екстракт от зелен чай три пъти на ден, са повишили скоростта на метаболизма си с около 4%. Това значи, че бихте могли да изгорите допълнителни 60 калории на ден, което се равнява на около 3 кг годишно.

2. Вдигайте тежести.

Един килограм мускулна маса изгаря до девет пъти калориите на килограм мазнини, обясняват специалисти. Тежестите усилват метаболизма ви, което е броят на калориите, които изгаряте, докато просто си седите.

3. Хапвайте храни, богати на желязо.

Ако не разполагате с достатъчно от този минерал в тялото си, до клетките не може да стигне достатъчно кислород, което забавя метаболизма. Затова включете в менюто си крехко червено месо, пилешко, зърнени култури и соеви ядки.

4. Пийте повече вода.

Ново германско проучване установи, че когато пиете около две чаши в рамките на определен период от време, метаболизмът ви се изстрелва с около 30%. Увеличавайи дневната си водна дажба с 1,5 литра, човек ще изгори допълнително 17 400 калории на година, което се равнява на свалени около 2 кг и половина.

5. Избягвайте алкохола.
Той забавя метаболизма чрез потискане на централната нервна система. Британско изследване установи, че когато алкохолът се добавя към високомазнинен режим на хранене, по-малко хранителни мазнини се изгарят и повечето се съхраняват като телесна мазнина.

6. Хапвайте повече млечни продукти.

Проучване показва, че жените, които ядат нискомазнинни млечни продукти като обезмаслено кисело мляко и нискомаслено сирене 3-4 пъти на ден, са загубили 70% повече мазнини от неконсумиращите такива продукти. Калцият служи като ключ, който казва на тялото да гори излишните мазнини по-бързо, коментират специалисти.

7. Елиминирайте стреса.

Стресът може да допринесе за натрупване на коремни мазнини, сочат няколко проучвания. Когато сте стресирани, хормони като кортизол стимулират апетита и забавят метаболизма, насърчавайки съхраняването на мазнини в областта на корема, обясняват учените.

8. Яжте малко, но често.

По този начин вашето тяло ще бъде подмамено да мислят, че постоянно се яде, така че никога няма да забави метаболизма ви. Стремете се към пет малки хранения (200-500 калории) на ден, а не към три големи такива. Също така не стойте без храна повече от четири часа.

9. Намалете въглехидратите.

Рафинираните въглехидрати като хляб, сладкиши и бисквити вдигат инсулина, който от своя страна "приспива" вашия метаболизъм.
Специалистите казват, че е важно да се ядат въглехидрати, но сложни такива, като например ориз и картофи. Сменете белия хляб с такъв с цели зърна.

10. Движете се, докато говорите по телефона.

Хората, които са постоянно в движение и кръстосват и разпъват краката си, горят повече калории, сочи ново проучване. В него участници били накарани да ядат по допълнителни 1000 калории дневно в продължение на осем седмици. Хората, които правили простичките физически упражнения, докато говорят по телефона, не били складирали калориите като мазнини.

Още по темата:


Четете още:

🔴 Какво не могат да направят за вас консулските служители

🔴 ПОВДИГНЕТЕ НАСТРОЕНИЕТО СИ И ПРОГОНЕТЕ БЕЗСЪНИЕТО С ТИКВЕНИ СЕМКИ

🔴 ТИБЕТСКАТА РЕЦЕПТА С ЧЕСЪН - ИЗЧИСТВА ИЗЛИШНИТЕ МАЗНИНИ И НОРМАЛИЗИРА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ





Източник: Фрамар





Коментари

горе