"Престъпници" върнаха хорото на Пловдив! (ВИДЕО)



Пловдив си върна хорото! Стотици хора гордо защитиха днес правото си да игрят български народни танци в центъра на града. Заплануваното за 18 часа хоро се забави с двайсетина минути заради проблеми с уредбата, но за сметка на това пък стари политически муцуни се присламчиха към протестиращите.

Голяма част от танцуващите се появиха със специални фланелки с надпис "Мамо, прости ми, аз съм престъпник - играя хора в центъра на Пловдив!" Разтърсващият надпис имаше и продължение на гърба на фланелките: "И ще дродължа да го правя!"

Предварително оповестената от други медии информация за поява на жандармерия се оказа невярна. Освен охранителите на Дома на армията, никой друг униформен не набюдаваше спектакъла.

Организаторите казаха, че за днешното събитие имат устно разрешение от зам.-кмета по сигурността Георги Маринов, въпреки че режимът е уведомлителен.

По същото време до Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина имаше концерт на "Биг Бенд Пловдив". Както и сами можете да видите във ВИДЕОТО, звукът от едното събитие не пречи по никакъв начин на другото.


Четете още:

🔴 В Златоград: Правят музей на хайдутството

🔴 Злато и сребро се сипят в Дупница

🔴 Задачата на Айнщайн





Източник: Марица





Коментари

горе