Горнооряховският "Хемус" с куп отличия от Балканското първенство по таекуондо



Над 630 състезатели премериха сили в18-ото балканско първенство, организирано от Българската федерация по таекуондо – стил WTF, в Дупница.

Горнооряховският „Хемус таекуондо център” участва в съставите на националните отбори с 10 състезатели.

В спаринга „Хемус” има своя балкански шампион при децата до 11 години – Никола Дачев до 33 кг. Освен това „Хемус” допринесе с много медали за отборната купа на България в дисциплина пумсе (форма).

Медалистите са Румен Димитров – златен на тройка мъже, сребърен и сребърен индивидуално. Габриел Йорданов стана балкански шампион на тройка кадети, на двойки със Симона Димитрова е на пето място, а индивидуално е шести. Мартина Димитрова завоюва сребърен медал на тройка момичета до 11 г. Йордан Добрев е със злато на тройка кадети и е трети на двойка кадети с Милица Петрова. Йоана Йорданова е със сребърен медал на тройка жени (18 – 30) и в двойка с Димитър Сейков и пета в индивидуалното. Димитър Сейков спечели три сребърни медала. Индивидуално с тройка мъже (18 – 30 г.) и в двойка с Йоана Йорданова. Милица Петрова е първа с тройка момичета и трета в индивидуалното при кадетките и в двойка с Йордан Добрев. Симона Йорданова в двойка с Габриел Йорданов се подредиха на пето място. Без медал, но с добра игра се отличи и Кристиян Пенков при деца в до 44 кг.

Димитър Сейков прекрати участието си в спаринга след контузия от удар в ръката. Но затова пък стигна до второ място в пумсе в сериозна конкуренция на състезатели от Сърбия и Турция.


Четете още:

🔴 Колко са руснаците с имоти у нас - официално, а не по Толстой

🔴 Афганистанци, африканци в български села? Какво реално може да се случи – малко факти

🔴 Добри новини за времето! През уикенда живакът удря 30 градуса, октомври ще става за плаж





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе