Студените ръце са признак на сериозен проблем, ВИЖТЕ!



Наистина ли по състоянието на ръцете човек би могъл да разбере дали има проблеми със здравето ?

Димитър АНГЕЛОВ, Сандански

Наистина, г-н Ангелов, по състоянието на ръцете и най-вече по температурата може да се направи извод за проблеми със здравето . Но веднага е нужно да кажем, че все пак истинското положение би могъл да определи само доктор.

Студените ръце са признак за нарушение в периферното кръвообращение - на организма не му достига витамин В12.

Необходимо е да се погрижим за неговото осигуряване с помощта на витаминни препарати или да добавим в менюто си продукти, които го съдържат в по-големи количества: млечни продукти, месо, риба, гъби, фасул, зеле. Ако дланите горят, това значи, че черният дроб не се справя с интоксикацията, предизвикана от натравяне с лекарства, алкохол или химически вещества. Синдромът на “мравучкане” на дланите значи, че тялото има затруднения с ендокринната система. Влажните ръце също са показател за ендокринни проблеми, например хиперфункция на щитовидната жлеза. Наопаки - сухотата и бледността на дланите свидетелстват за хипофункция. Петната по върховете на пръстите също показват проблеми със здравето.

Ако на човек често му изтръпват кутретата, той трябва да се обърне към кардиолог - тези проблеми са свързани със сърдечносъдовата система...

Изтръпването на палците, от друга страна, пък свидетелства за проблеми в дихателната система. Ако по краищата на пръстите ви са се появили надлъжни гънки, приличащи на бръчки, трябва да обърнете внимание на ендокринната система - възможно е да имате хипотиреоза или захарен диабет. Ако пръстите имат пурпурен цвят, проблемите са свързани с храносмилателната система. При тъмночервен или дори лилав цвят трябва да се обърне специално внимание на бъбреците и черния дроб.

Сърбежът по страничната повърхност на показалеца свидетелства за проблеми с дебелото черво.


Четете още:

🔴 Неслучайно е любима на жените по света: най-здравословната диета топи килца вкусно и неусетно! Просто задължителна!

🔴 Спомних си го от курса по безопасност - слава Богу, успях да спася детенцето от задушаване! Безценни съвети!

🔴 Мощната молитва на последните оптински старци, която има сила да дарява мир, хармония и душевна чистота





Източник: bradva





Коментари

горе