Каварна има първи световен шампион по карате



Елена Янева от каварненския клуб по бойни спортове“Калиакра“  стана световен шампион. Тя спечели първото място на 24-ото Световно първенство по шотокан карате - До, което се провежда в Бургас.

Състезателката от Каварна участва в Джуниорки OPEN, без категория. Тя изигра 3 срещи в които извоюва само победи, съобщи за Topnovini.bg Ариф Арифов - треньор на Клуба по бойни спортове Калиакра.

Над 1 500 участници от 45 държави от 4 континента участват в 24-ото Световно първенство по Шотокан карате До и 9-та Световна Кохай купа. Бургас посреща участниците в зала "Младост", на 7 татамита. Близо 200 са участниците от българска страна, като националният отбор е от 50 състезатели. Останалите 150 каратеки ще вземат участие в световната Кохай купа. За престижното състезание в Бургас са президентът на Българската федерация по шотокан Александър Славков, треньорът на българския отбор Димитър Тодоранов, Колит Пут - ръководител на съдийската комисия на SKUDUN.

През септември двете състезателки от клуб „Калиакра” станаха европейски шампионки в стил Кумите на проведеното в Австрия Европейско първенство по карате за всички възрасти.


Четете още:

🔴 Безинтересните герои

🔴 На границата – през соца и днес

🔴 Българинът, който създаде компютъра





Източник: utre





Коментари

горе