"Дейли мейл" рекламира Деветашката пещера (ВИДЕО)



Британският вестник „Дейли мейл” показа очарованието на Деветашката пещера, публикувайки в електронната си версия статия за българската забележителност, в която е вградено уникално видео за скалния феномен. Клипът е дело на търновците Георги Павлов и Галин Банчев и част от поредицата “Skytrip”. В него е включена и информация за произхода, любопитни факти, данни за животинския и растителния свят в пещерата. Двете момчета споделиха пред в. „Борба“, че наскоро с тях се свързали от екипа на популярния британски вестник с предложение за партньорство, тъй като в ежедневника с двумилионен тираж има рубрика за световни природни забележителности.

„От „Дейли мейл” ни казаха, че са открили нашето видео и са останали силно впечатлени от кадрите. За момента това е първата световна медия, която проявява сериозен интерес към клиповете, които правим. Иначе медиите в България многократно са излъчвали наши видеа. Партньори сме и с един от най-българските и актуални проекти в интернет пространството, а именно „Българската история“, сподели единият от двамата автори на клипа Георги Павлов. Той обясни, че видеото е заснето през август 2015 година за около 2 часа.

„Целта на видеото за Деветашката пещера беше, освен да покажем красотата на това забележително място по начин, по който никой не го е виждал до момента, но и да разкажем няколко любопитни и малко известни факта за мястото“, допълни другият автор на клипа Галин Банчев.

Създателите на видеото приемат партньорството с британския вестник като поредно признание за положения труд и стимул да продължат работата в посоката, която са поели. Твърдят, че всички видеоклипове, които са заснели, са минали през сърцето им, и се гордеят с всяко едно от тях. Слабост обаче им е клипът за Велико Търново, който бе представен пред широката публика малко преди празника на града през 2015 година, както и видеото за крепостта Царевец. Друг проект, който заема специално място в сърцето им, е този в чест на Васил Левски – „143 години безсмъртие“.

Макар че стартират заснемането на природни забележителности, само преди почти две години техният модел на работа търпи сериозен прогрес. „Начинът ни на заснемане се променя и развива след всеки реализиран видеоклип. Развиваме способностите си, отстраняваме грешките и с всяко следващо видео надграждаме. За нас е важен стилът, искаме да сме разпознаваеми“, категоричен е Георги.

Момчетата стартирали дейността си с малка камера и дрон, а впоследствие се оборудвали с още една камера и нов, по-професионален дрон. Закупили стабилизираща техника, осветление и дори трета камера. Преди известно време в екипа се включва и трети човек. Това е фотографът и дизайнер Кристиян Йорданов. Тримата бързо стигат до единодушие по отношение на работния процес и бързо успяват да осъществят ефективна колаборация. „Подготвили сме много интересни неща, които скоро ще представим. Вече разполагаме и със студио, където ще творим иновативни и тематични фотосесии и ще предлагаме продуктово и студийно заснемане“, уточни Галин.

Неотдавна и трите момчета били ангажирани на постоянна работа, но решили да се впуснат стремглаво в креативното начинание. „Направихме своя избор да напуснем, за да се посветим на това, което обичаме и с което искаме да се занимаваме. Истината е, че за да си добър и търсен, което би ти осигурило финансова стабилност в сферата, която си избрал, е необходимо да си отдаден, вечно търсещ и попиващ новостите. Когато правиш нещо с желание и хъс, рано или късно резултатите са налице“, убеден е Георги.


Четете още:

🔴 БДЖ пуска атракционен влак Варна-Русе за 50 стотинки

🔴 Почиваме понеделник, ако събота или неделя е празник?

🔴 Димитров подчини Гаске на Мастърса в Шанхай





Източник: Кмета





Коментари

горе