Гурбетчия повали глиган като мечка в Балкана (снимки)



Млад ловец, завърнал се наскоро от работа в чужбина, покоси с два изстрела грамаден див нерез в Балкана край Чипровци. Отстреляния глиган е голям като мечка, а зъбите му ще донесат медал на стрелеца, заявиха местните авджии.

22-годишният Георги Росенов излязъл на излет за диви свине с дружинката си от планинското село Превала. 15 мъже заели пусии в местността „Петавица” , а трима гоначи, сред които и Георги, пуснали кучетата си из шубраците. Не след дълго западносибирската лайка Шаду на Георги сигнализирала с яростен лай, че е открила прасе в гъст храсталак.

„Обикалях драките, но бяха непроходими и нищо не се виждаше. Накрая се опитах да се промъкна навътре, но оттам излетя огромен глиган. Летеше като влак и чупеше клони и съчки. Стрелях, но той само се олюля, гръмнах втори път, дивото прасе продължи да тича, но след 10 метра падна. Беше страшен звяр!”, разказва Георги.

Зъбите на глигана, които са за медал
Зъбите на глигана, които са за медал

Според ветераните в дружинката дивият нерез е над 250 кг и такъв отдавна не е отстрелван в района. Ловците не могли да смъкнат грамадното прасе към селото и го разфасовали на място.

Точният стрелец Георги Росенов е най-щастлив.Той е ловец само от три години, а това е първият му отстрелян глиган. При това зъбите му са с дължина 22,5 см. и ще му донесат медал за трофея. Георги работи в Англия, но само през лятото. Есента и зимата е в България, за да ловува из планината.


Четете още:

🔴 Наш читател засне НЛО над Ню Йорк, вижте

🔴 Нови ценни находки в Голямата базилика в Пловдив

🔴 От КАТ ще свалят на място номера на автомобили





Източник: Труд





Коментари

горе