Екстрактът от мурсалски чай действа благотворно при астма и чернодробни инфекции



Мурсалският чай е билка, която расте предимно на Балканите, най-вече в Родопите и Пирин. Традиционната отвара с вода е много полезна, но в нея се съдържат едва 7% от билката, а безценните съставки в екстрактът от мурсалски чай се запазват на 90%.

Билката съдържа флавоноиди и 22 елемента от Менделеевата таблица, между които микроелементи мед, желязо, кобалт, цинк, селен и макроелементи калий, калций, магнезий, натрий и др. Благодарение на този състав, билката има способността да се бори с патогенни микроорганизми.

Мурсалският чай особено добре благоприятства при астма. Приемът и засилва притокът на кислород в бронхите и белите дробове, което значително подобрява състоянието на пациента. Може да се употребява не само по време на астматичен пристъп, но и редовно да се консумира. Това намалява интензивността и продължителността на пристъпите.

Екстрактът от мурсалски чай се препоръчва и при белодробни, чернодробни и бъбречни проблеми. Много добре насърчава дейността на пикочната система. Билката  възпрепятства липидното окисляване и по този начин течностите в черния дроб и бъбреците се изхвърлят по-бързо от организма. Токсините и вредните вещества се изчистват по-обстойно. Екстрактът не позволява образуването на плаки и по този начин до клетките достигат само полезните съставки и мазнини. Редовният прием на билката възпрепятства образуването на бъбречни и жлъчно-каменни заболявания.

Здравословното чудо е мощен имуностимулатор, забавя стареенето на клетките, предпазва от инфаркт, инсулт и високо кръвно. Укрепва цялостно организма.

Редовният прием на билката не носи странични вреди, но не е желателно да се прекалява с нея. За деца до 6 годишна възраст се препоръчва прием след консултация с лекар.

Мурсалският чай стимулира потентността при мъжете и е известен като "българската виагра".


Четете още:

🔴 Насърчете изгарянето на излишни мазнини с вода от черен пипер

🔴 5 начина да помогнем на своя черен дроб

🔴 Страшно вкусна и лека бисквитена торта с невероятна заливка от бял шоколад и лимон





Източник: Фрамар





Коментари

горе