Българите в чужбина и митовете, че помагат на България



Казвате – България била малка (има в Гугъл карти, на които ясно се вижда, че сме в топ 10 на ЕС по големина), била бедна, нямало възможност за развитие на хората.

И дори заплашвате, че отивате на Терминала да бягате в Лондон. А там миете чинии, тоалетни и всичко, което е „нормално“ за българин с висше образование.

Да де, като сме бедна държава, защо толкова голтаци, станали политици – вече са милиардери? Като няма възможности за реализация тук, защо като отида в Македония ме питат как могат да си изкарат български паспорт? Защо на морето руснаци и украинци ме питта как могат да станат български граждани? Защо в Гърция и Италия ме питат как да си прехвърлят фирмите в България, защото не искат да плащат скачащите до и над 70 % данъци? А ние тук – само мрънкаме!

tiraniyata-na-slabite

Като не ви харесва – променете България както искате да бъде.

Като миете чинии в Лондон – каква полза от вас?

Веднага някой умник отговаря: Благодарение на емигрантите, които пращат пари в България, техните роднини живеят добре.

Моля? И трети клас ли нямате? Да смятате?!

През последните 26 години от 9-10 милиона останахме половината тук. Да спасяваме положението. „Мозъците“ изтекоха да мият тоалетни, както се вижда за този четвърт век.

Тия като нас „без мозъците“ – от общо 6 милиона българи, 1 милион са роми, 2 милиона – пенсионери, друг 1 милион учащи, 1 милион прави и здрави българи нито работят, нито си търсят работа… Та остават 1 милион българи, които работят и техният БВП е 40 милиарда годишно. 40 МИЛИАРДА!

Да видим сега „мозъците“ как помагат на България с помощи от техните чуждоземски заплати. Тук са 1 милион работещи – дават 40 милиарда годишно на България. В чужбина са над 3 милиона българи и дават 2-3 милиарда на година.

Нещо да кажете за българите тук и в чужбина?

Аз лично няма да кажа нищо хубаво. Единственият плюс е, че поемат чужд опит, от развитите икономики. И ако някой ден се върнат, ще донесат този опит. Но те не помагат на България. Те хранят чужди икономики. Както ние тук – 1 милион българи правим 40 милиарда БВП, така те го правят, но не в България.

С нашите данъци, ние останалите в България, храним и техните деца, и техните родители. Те, с техните приходи и данъци в чужбина, хранят чужди деца и чужди родители.

Това е грозната истина! И е време да си я кажем!


Четете още:

🔴 15 очарователни снимки, показващи, че децата може да заспят навсякъде

🔴 Боянската църква

🔴 Кръшни български хора се виха под Акропола (видео)





Източник: sofia-today





Коментари

горе