Скандал с бестселъра на българката Александра - шарлатани печелят от нейно име с фалшиви диети



Измамници в интернет пробутват лъжливи чайове, напитки, храни и диети за отслабване, приписвайки ги на д-р Огнян Пелов и присвоявайки си снимките на авторката на книгата "Размерът има значение" Александра Иванова. Това стана ясно през уикенда, когато на срещите на успешния тандем с читатели от Варна и Бургас, хората започнали да ги питат за въпросните методи и отвари.

Д-р Пелов, създателят на системата Healthy Beauty & Energy, е възмутен и разгневен. Той готви опровержение и не отхвърля възможността да съди хората, посегнали на името му с цел собствена реклама и в ущърб на здравето на хората.

Вижда се, че сайтовете, които разпространяват новината с измислената от тях "рецепта на д-р Пелов", не се опитват да продават чай. Те дават наготово съставките за въпросната скалъпена отвара, приписвайки я на известния лекар. Явно по този начин те се опитват да генерират посещения на своя адрес, експлоатирайки нашумялото име на специалиста.

Той се прочу особено много след като преди около месец неговата пациентка - телевизионната продуцентка Александра Иванова написа книгата "Размерът има значение (Размерът на талията)", тиражирана от издателство "Милениум", която стана абсолютен бестселър. В нея тя описа процеса на отслабване, през който е преминала, представяйки ясно системата на д-р Пелов.

В книгата не присъстват никакви рецепти, системата е базирана на българското традиционно хранене. Авторката свидетелства за оздравителното и невероятно резултатно действие на съветите на д-р Пелов с много снимки и подробна изповед, от които става ясно, че в рамките на 9 месеца е свалила 42 килограма. Книгата стана хит за броени дни, буквално беше разграбена и до днес не слиза от челната позиция по продажби на издателството и на различни големи вериги книжарници.

За да откликнат на големия интерес Иванова и д-р Пелов тръгнаха на обиколка из страната за срещи с читатели. "Както софийската премиера, така и срещите във Варна и в Бургас в събота и неделя премината ползотворно и прераснаха в двучасови приятелски разговори с читателки, които ни заливаха с въпроси и благодарности. Всичко беше чудесно, докато не ни попитаха в прав текст за конкретните диети и отвари, които някой някъде в интернет рекламирал с името на д-р Пелов и подкрепял с мои снимки", това разказа авторката на хитовата книга пред ПИК.

Тя е възмутена и разтревожена: "Става дума за нещо много сериозно, защото така от наше име хората могат да бъдат подведени и да навредят на здравето си! Може да стане опасно дори за живота им, затова нека всички бъдат нащрек! Апелираме към нашите читатели да дойдат на следващите ни срещи, за да разсеем заблудата лично".

Тандемът ще бъде тази събота от 17 часа в Русе и в неделя от 15 часа в Плевен - и на двете места ще са в книжарници "Сиела" в мол "Русе" и мол "Плевен". Следващата събота, на 5 ноември, д-р Пелов и Иванова ще бъдат под Тепатата в книжарница "Сиела" в мол "Пловдив" от 11 ч., а от 15 ч. същия ден ще гостуват в Стара Загора - отново в книжарницата в местния мол.

"Няма да спрем дотук. Това скандално посегателство ни кара да започнем да организираме семинари из страната, в които лично да обясняваме на хората всичко, за което става дума в "Размерът…" и да откликваме на всичките им въпроси, за да не стават повече недоразумения", сподели авторката.

Александра Иванова разбрала още, че и нейни колежки от тв бранша също са станали жертва на интернет измамници. Те рекламирали диетите си с имената на журналистката от Би Ти Ви Марияна Векилска, която се гордее с новия си подчертано фин силует, и с чаровната д-р Неделя Щонова - здравния експерт на същата телевизия.


Четете още:

🔴 Запознайте се с Йохан - първият български локомотив в Швейцария

🔴 Дъбът от с. Насалевци е "Дърво с корен 2016"

🔴 Половин милион спасява обсерваторията в Рожен





Източник: pik





Коментари

горе