Описаха чудесата на България. Появиха се реликви, за които не сте подозирали!



Наръчник-чудо за истински патриоти залива от сряда всички вестникарски павилиони в страната. Това е първия по рода си атлас на чудотворните икони, свещени места и лековити води в България.

В изящното томче на "Милениум" ще се докоснете до истински светини като Рилския и Бачковския манастир, но ще опознаете и тайнствени, дори мистични паметници, за които не сте подозирали, пише Пик.

България е уникална с многобройните си енергийни места, лечебни избори и чудодейни реликви. Много от тях познаваме от деца, други станаха известни едва напоследък. 

Край някои със сигурност сме минавали, без да подозираме какво богатство се крие там.

С помощта на новия илюстрован "Атлас". Чудотворни икони, свещени места и лековити води в България"  занапред няма да пропуснете да се докоснете до легендарните реликви и природни феномени на нашата родина. Ще намерите патриотичната лековита Библия на цена от само 8 лв.

Да отпиете от аязмо в двора на стар манастир, да доближите чело до вълшебна икона или да вдъхнете дълбоко от свещения въздух на пещера, в която са славели боговете си още древните траки, може да бъде незабравимо изживяване. То е вдъхновяващо не само за вярващите, но и за всеки българин, който гради своето самочувствие чрез съзнанието си за нашите предтечи и за невероятната природа на страната ти.

Премиерната книга събира над 100 дестинации, които:

ще ви вдъхнат надежда за здраве;

ще ви изпълнят с увереност, че желанията ви щe станат реалност;

ще ви накарат да затаите дъх пред красотата на природните феномени;

ще събудят любопитството ви с легендите и преданията, които витая около тях. 

Освен, че ще ви посочи кои са значимите обекти, които не бива да пропускате да посетите, "Атласът" има функцията и на пътеводител, указвайки местонахождението им. Много от "адресите" са прочути, дори са станали емблеми на своите градове, области, а и на България.

Такива са храм-паметникът "Св. Александър Невски", Рилският манастир, Троянският манастир. Но в новата книга са включени и места, които са открити от археолозите не много отдавна или такива, които се знаят, но са труднодостъпни и мъчно откриваеми - местности и обекти, на които славата се носи от уста на уста, и към които хората, изпълнени с любопитство и преклонение, сами проправят пътеки. Такава например е пещерата-светилище Илкая (Лековит камък) край Джебел, в която, мълви се, че има странни видения и звуци.

"Биещата" икона

Ще се учудите от невероятните феномени, които са уникални не само у нас, но и за цял свят. Такава е "биещата" икона на св. Богородица в село Свирачи. Тя сякаш омагьосва някои от хората, които я вземат в скута си, движи ръцете им, хипнотизира ги, затрептява и им нанася удари по тялото и главата. Вярващите възприемат това като ритуал за пречистване. Друг невероятен феномен от световна величина са седемте лековити извора в манастира "Рождество Богородично", между бургаските квартали "Меден рудник" и "Горно Езерово". Взети заедно водите им предлагат цялостна психо-физиологична оздравителна терапия и могат напълно да заменят някои лекарства или методи за лечение на традиционната медицина.

Пещерата "Утроба"

Перперикон, Татул, Кромлех, Бегликташ, Белинташ, пещерата "Утроба" - безбройни и изумителни са скалните градове, светилища, гробници, манастири, завещани ни от нашите предци. Те привличат с историята си, с причудливите светлинни и звукови ефекти и с енергията, която излъчват, хиляди наши и чужди туристи всеки ден. Неизброими са манастирите, които кътат икони и мощи на светци, молитвата пред които носи изцеление и облекчения за болни и нещастни.

Като носим със себе си новия "Атлас" при всяко свое пътуване, можем да изключим малшанса да пропуснем забележителните и свети места, с които е осеяна земята ни.


Четете още:

🔴 Най-вкусният български боб

🔴 Какво знаем за българското знаме?

🔴 Искат запазено място за БГ продукти в магазина





Източник: Petel





Коментари

горе