Най-добрите средства с отхрачващо действие



Добре е да сме подготвени за сезона на настинките и вирусите

В този материал ще ви запознаем с най-добрите природни средства с отхрачващо действие.

Със сигурност тази информация ще ви е от полза предвид, че наближава сезонът на вирусите, в който почти всички от нас попадат в техен плен.
За никого не е тайна, че коварната кашлица е почти неизменна част от настинките, а в такива случаи се нуждаем от продукти с отхрачващо действие, които да облекчат дишането ни.

Кашлицата може да бъде изключително упорита и често пъти ни „гостува” в продължение на седмици, след като всички останали симптоми от настинката отдавна са отминали.
В тези случаи ви трябва изпитан продукт с отхрачващо действие и разбира се най-добре е той да е от природната аптека, а не поредната доза химия, която ще приемем.

Ето кои са най-добрите природни продукти с отхрачващо действие:

1. Еликсир с лук
Едно от най-добрите средства за лечение на кашлицата, притежаващи и мощно отхрачващо действие, е лукът. Той е особено ефикасен в съчетание с пчелен мед.
За целта накълцайте една глава лук на парчета и я поставете в буркан. Залейте го с достатъчно количество пчелен мед, който да е един пръст над лука. След това повторете процедурата, докато не запълните буркана догоре или не направите поне 3-4 пласта.
Затворете капака на буркана и го оставете да престои на хладно място за 12 часа. От сока, който ще се отдели, приемайте по 1 с.л. на всеки три часа.

2. Ракия, мед и зехтин
Другият природен еликсир за лечение на кашлица с мощно отхрачващо действие е сместа от ракия, зехтин и мед. Смесете по три супени лъжици от трите продукта и ги разбъркайте до пълното им хомогенизиране. Приемайте по една супена лъжица от сместа, по няколко пъти на ден.
Задължително я приемайте 10-20 минути преди хранене.

3. Смокини
Залейте три смокини с 1 ч.ч. прясно мляко и варете, докато млякото не придобие кафяв цвят. Пийте от този лек по няколко пъти дневно между храненията. Накрая изяжте и смокините.


Четете още:

🔴 Зaрaди грoбa нa Лeвски! Симитличaнинът Пaвeл Кипрoв oбяви глaдна стaчкa, никoй нe вярвa нa думитe нa Вaнгa, пoсoчилa тoчнотo мястo, къдетo e пoгрeбaн Aпoстoлa

🔴 Зимата настъпва! Температурите падат рязко с 10 градуса от четвъртък, вадете дебелите дрехи

🔴 Бабини хитринки за лечение на различни болести





Източник: doctorbg





Коментари

горе