Мариам Маврова с две Grand Prix за месец



От 17 до 21 октомври в Белград (Сърбия) се проведе финалът на Международния музикален фестивал Аngel Voice 2016До него бяха допуснати 48 участници - от България, Швеция, Словения, Хърватска, Македония, Южна Африка, Боливия, Черна гора и Сърбия.

В дните на фестивала се проведоха два конкурса - за изпълнител, и за авторска песен. В първия Mариам изпя кавър на песента Mercy on me и спечели Гран при, а в конкурса за песен представи песента си „Днес е денят“. Тя донесе първа награда на авторите Димитър Кърнолски и Константин Ангелов.

Международното 10-членно жури се състоеше от певци, композитори, вокални педагози, музиканти и музикални продуценти. Мариам получи покана за участие в детския ТВ формат „Пинкове  звездице“ 2016/2017 г. от продуцента на предаването Неманя Михайлович, както и покани за участие в три международни конкурса - в Македония, Словения и Турция.

Само десетина дни по-рано, от 4 до 8 октомври, в град Локарно (Швейцария) се проведе друг финал - на V Международен конкурс Stars Voices - 2016. На сцената в театър "Локарно" се състезаваха 24-ма финалисти от 8 държави: Австралия, България, Италия, Малта, Холандия, Испания, Швейцария и Румъния, в присъствието на министъра на културата на Швейцария г-н Тичино Бертоли.

Финалистите бяха оценявани от три журита: от осем музикални експерти (от шест държави), пресжури и младежко жури. Важно за оценката и на трите журита беше интонацията, интерпретацията и присъствието на сцената, а надзор осъществяваше адвокат. Мари спечели безапелационна Гран при и наградата на прес журито.

Тези два конкурса в професионална музикална среда бяха голямо предизвикателство за талантливото момиче от Велинград. Мариам е на 15 години, член е на клуба на „Успелите деца“ на фондация „Димитър Бербатов“ вече пет години и е лауреат на Голямата награда за 2014 г. Неин вокален педагог е Снежана Полихронова-Кърнолски от Арт център „Кърнолски“ в София.


Четете още:

🔴 Атанас Далчев - "Дяволско"

🔴 Любовната балада на века

🔴 Чудото с мирото на св. Димитър





Източник: dberbatov





Коментари

горе