Патриотите поискаха да се използва газово и огнестрелно оръжие срещу бежанците




Срещу бежанците и мигрантите опитващи се да преминат през "свещенната българска граница", както и тези в центровете за настаняване да се използват всякакви средства, включително физическа сила, водни струи, газови гранати и оръжия и употреба на огнестрелно оръжие. Проект за решение на парламента с тези искания внaсят днес от предизборната коалиция, която издига Красимир Каракачанов "Обединени патриоти". В нея влизат ВМРО, НФСБ, "Атака" и депутати от "Народен съюз", който са в групата на БДЦ.

"Преминаването на българската граница може да бъде извършвано само и единствено през контролно пропускателните пунктове, определени за тази цел", каза председателят на Патриотични фронт в парламента Валери Симеонов. Той не отговори на въпрос на как търсещите и имащите право на убежище ще преминават през КПП, след като те няма как да бъдат допуснати от турската страна, без българска виза.
Второто основно искане на "патриотите" е всички центрове за настаняване на бежанци да бъдат превърнати в затворени лагери, да не се отварят нови, а съществуващите да бъдат изнесени извън населените места. В същото време от коалицията настояват за бежанските центрове и за интеграция да не бъдат харчени пари от българския бюджет, а да се искат пари от ЕС.

"Изискваме от правителството споразумения за реадмиция, не само с Афганистан, където преговорите са напреднали, но и Ирак, Пакистан, държавите от Северна Африка и т.н., добави Симеонов", цитиран от "Дневник"
Предложението на "патриотите" би трябвало да задължи правителството да изпълни идеите им, ако бъде прието от парламента.
Светлин Танчев (Народен съюз) се опита да смекчи тона с обяснението, че исканите мерки били превантивни и целели България да не е "някакъв разграден двор".
Магдалена Ташева ("Атака") разви тезата, че тъй като Турция има висока и добре охранявана ограда на границата със Сирия, следователно бежанците и мигрантите "няма как да стигнат до България, ако не бъдат доставени". Валери Симеонов се съгласи донякъде с нея с добавката, че те няма как да минат през Турция без негласната подкрепа на южната ни съседка.


Четете още:

🔴 Седмичен хороскоп за 31 октомври

🔴 В неделя връщаме часовниците с един час назад

🔴 Английската армия купува 350 снегоходки от българската Small Foot





Източник: Актуално





Коментари

горе