Направихме го заедно с мама: аз смъкнах 2, а тя - цели 3 за седмица! Зехтинът прави чудеса, важното е да знаеш с какво да го смесиш!



Всяка жена трябва да знае за  ползите от зехтина , защото този продукт съдържа набор от вещества, необходими за красотата, хармонията и младостта на тялото. Лъжичка зехтин на ден може не само да  подобри външния вид , но също така дава усещане за удивителна лекота.

Уникалността на зехтина е в това, че той не се извлича от костилката с помощта на топлинна или химическа обработка, а от плода. Ето защо този продукт е по-наситен с  хранителни вещества  и вкус от другите масла, използвани в храненето.

зехтин

Предимства на зехтина

  1. Мононенаситените мазнини, съдържащи се в маслиновото масло , помагат за намаляване на нивото  на вредния холестерол  и мазнините в кръвта - така наречените триглицериди.
  2. Доказано е, че зехтинът има благоприятен ефект върху работата на  сърдечно-съдовата система , предотвратявайки дори коронарна болест на сърцето.
  3. Той прочиства жлъчния мехур и черния дроб, предотвратява  образуването на камъни в жлъчката .
  4. Той организира работата на стомашно-чревния тракт и  насърчава загубата на тегло .
  5. Препоръчително е да се използва зехтин за превенция на рак на гърдата и рак на дебелото черво, на диабет, метаболитен синдром.
  6. Той има  противовъзпалителни  свойства, насочени към намаляване на симптомите на артрит и астма.

използването на зехтин

Използвайте зехтин за отслабване

Въпреки, че маслиновото масло се счита за много високо калорично (120 калории на 1 супена лъжица), той ще ви помогне да се справите с проблема на наднорменото тегло . Работата е там, че олеиновата киселина подобрява работата на стомашно-чревния тракт и  нормализира обмяната на веществата .

За неусетна и безболезнена загуба на тегло е достатъчно всяка сутрин да пиете  зехтин на празен стомах . Препоръчва се по 1 с.л. час преди закуска.

как да отслабна

Бърза загуба на тегло със зехтин

За  допълнително намаляване на теглото  и подобряване на ефекта от диетата, трябва да смесите зехтина с лимонов сок. Вземете 1/4 чаша зехтин и изстискайте сока на един среден лимон вътре.

През деня трябва да консумирате предимно  нискокалорични храни , да ядете сурови зеленчуци и плодове. Забравете за малко брашно, бонбони, газирани напитки и пържени мазни храни.

При такъв режим може да изгубите от 500 гр.

до 1 килограм тегло на ден!

наднорменото тегло

Въпреки факта, че маслиновото масло помага да се отървете от много  здравословни проблеми , не бързайте да започвате да го пиете преди консултация с лекар! Не забравяйте, че зехтинът не е желателно да се взема при остри заболявания на черния дроб и жлъчния мехур.


Четете още:

🔴 Държавата дава по 200 лв на човек при следните условия

🔴 ЗЛОВЕЩО ПРОУЧВАНЕ! Обувате РАК на бебетата си! Вижте истината за памперсите!

🔴 "Аз съм българка!"





Източник: За Жената





Коментари

горе