Как да изберем месо с високо качество в магазина?



Покупката на месо за много семейства представлява значителен разход. Затова е много важно този продукт да е наистина с високо качество и много свеж.

Ние с радост ще ви научим как да избирате най-вкусното и безвредно месо за вашите кулинарни творения. Прочетете и запомнете!

Съвети за избор на месо

1. Не трябва да се разслоява на влакна. Ако то се разпада, най-вероятно са го напоили в нещо или вече е остаряло.

2. То трябва да бъде еластично и почти сухо, не трябва да лепне по ръцете и да е хлъзгаво.

3. Цветът му в средата при срязване трябва да бъде същият като на повърхността.

4. Ако хръска, когато го режете, то може в него да присъстват ларви на паразит.

5. Не трябва да бъде прекалено тъмно или твърде светло. Много често остарялото месо се почиства. Това личи по тъмните петна по него.

6. При избора на свинско месо е необходимо да се обърне внимание на това, че сланината не трябва да се отделя от месото. Цветът му трябва да бъде нежно-розов и при срязване, не трябва да има много кръв.

7. Когато избирате говеждо, леко го натиснете. Ако месото е с отлично качество, то е меко и не потъва много надолу. Образувалата се ямка, трябва бързо да изчезне. Това говори за свежестта на месото.

8. Най-добрата част на агнето е месото от костите. То е най-нежно и крехко.

9. Ароматът – това е нещото, на което трябва да се обърне внимание. Той трябва да е лек и приятен, не би трябвало да се усеща миризма на влага. У дома месото можете да прободете със загрят нож. Ако то е развалено – миризмата ще е неприятна.

10. Обърнете внимание на мазнината в месото, дори и ако не я използвате. Тя може да каже много за качеството на продукта. Мазнината трябва да е бяла (или кремава, ако си купувате агнешко). Жълтата мазнина означава, че животното е старо. Говеждото трябва да е накъсано, а агнешкото има плътна консистенция.

За съжаление, около 80% от населението на планетата си купуват ниско качествени стоки. Някои от тях могат дори да бъдат животозастрашаващи. Надяваме се тези съвети да ви помогнат да избирате винаги месо с високо качество и да се погрижите за себе си и за здравето на своите близки.


Четете още:

🔴 Кулинарни хитрости за улеснение в кухнята

🔴 Сладкиш с извара, без брашно! По-вкусен от сладолед!

🔴 Целината и невероятните ползи от този супер зеленчук





Източник: bukvar





Коментари

горе