Каратеките ни се прибраха със 7 медала от европейското



Отборът ни по карате киокушин се завърна от Европейското първенство по бойното изкуство за мъже и жени в Холандия, което се организира от Световната киокушин федерация (KWF), със седем медала.

 

Два от тях са сребърни, а останалите пет бронзови и родната делегация определи представянето ни като добро, защото конкуренцията е била смазваща. Михаела Иванова и Кристиян Дойчев бяха много близо до титлата, но останаха със сребърни медали. Иванова дори завърши финалния двубой със счупен нос.

 

"Мисля, че това е много добро класиране за нас. Отборът е сравнително млад и тепърва ни предстоят големи победи. Имахме възможността за златен медал, но нямахме късмет. Съдбата не беше с нас", каза треньорът Захари Дамянов.

 

За сребърния медалист Кристиян Дойчев състезанието е било изключително тежко. "Загубих от руснак на финала. Преди това играх пет срещи, които бяха трудни и тежки", заяви той.

 

Водачът на делегацията Христо Трайков пък добави: "Състезанието беше много тежко. Имаше 426 участници от 26 държави и все пак нашите хора се представиха много добре".

 

С бронза пък останаха Христо Георгиев, Йордан Йорданов, Беркджан Шен, Георги Дойчев и Димитър Димитров.

 

Следващата голяма надпревара , върху която родната федерация е фокусирала усилия, е световното първенство за юноши и девойки, което ще се проведе на 3 и 4 декември във Варна.


Четете още:

🔴 Тръгнат ли бежанците от Турция няма кой да ги спре, призна Бъчварова

🔴 На Андреевден вход свободен за посетителите в ЕМО "Етър"

🔴 Проф. Иво Христов: От бежанския поток у нас се хранят много хора





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе