Местата в България, където се сбъдват желанията



Вярвате ли в чудеса?

Случвало ли ви се да посетите място, където заобикалящата ви природа да ви накара да се чувствате по изключително специален начин?Красив залез

Място, където да се чувствате „заредени“ с енергия и нови сили?

Днес ще ви представим   малка част от тези „вълшебни“ места в нашата страна

Учени от много страни изследват едно от най-любопитните у нас места за семейна екскурзия, а именно Рупите. Там се смята, че са се концентрирали много космически енергии. Някои дори го определят като „центъра на света“. Десетки чужденци всяка година се стичат към тази местност, защото вярват, че тя ги зарежда с жива енергия. Ру̀пите се намират в община Петрич и са на около 8 км от града. Някога селото се е наричало Мулетарово, а днес носи името си, с което е известно на англичани, французи и германци. Известността му се засилва не само заради топлите гейзери, които се намират тук, но и заради Феномена – Ванга.

Храм
Храм „Св. Петка Българска“, Рупите

Много често чужденците  констатират, че:

„Не можеш да посетиш България, без да си отишъл до Рупите…“

Десетки са сведенията и за случили се вълшебства на хора, дошли да се докоснат до космическата енергия на мястото. Така например самотна девойка от Франция намерила любовта, след като посетила Рупите. Запознала се с млад сервитьор от околностите, разказват запознати.

Водата на Рупите е целебна
Водата на Рупите е целебна

Друго вълшебно място в родината ни е Рилският манастир. Светата обител привлича всяка години стотици чужденци, тъй като тук се намират мощите на Чудотвореца Свети Иван Рилски. Сред  монашеските хроники се пазят сведения за десетки чудеса.  Един от най-ярките примери е за хора оздравели от коварни болести след посещение на манастира. Млада българка споделя пред екскурзовода си, че страдала от неприятно главоболие. Нищо не можело да и помогне, но след като запалила свещичка в църквата на манастира, вече се чувствала много по-добре. Рилският манастир някога е бил музей по времето на социализма, спомнят си днес старите монаси. По-късно обителта е поверена на Светия Синод. Но и в наше време могат да се видят красивите позлатени лъвове и птици по свещниците и олтара на храма в манастира. С красотата и забележителността си Рилският манастир е една от незабравимите дестинации за семейна екскурзия.

Рилски манстир, България
Рилски манстир, България

Троянският манастир се подрежда в списъка с местата, където са се случвали най-много чудеса. Там е погребан и покойният патриарх Максим. Хората вярват, че около гроба му всеки ден се случват чудеса. Троянският манастир е известен и от историята ни. Там някога се крил Апостола на свободата – Васил Левски.

Троянски манастир, България

Троянски манастир, България

Троянският манастир е третият по-големина манастир в България – Основан е в началото на 17в. от няколко атонски монаха отшелници, които донасят със себе си чудотворната икона на Богородица Троеручица. Първоначално били построен малка дървена църква „Рождество Богородично“, монашеско жилище и гостоприемница.. Още от средата на 18в. в Троянският манастир функционирало килийно училище, в което получили образованието си видни духовници, като Йосиф Соколски, Онуфрий Габровски и др.

Чудесата се случват ако повярвате силно в тях…


Четете още:

🔴 Игумен подарява 1000 осветени икони на шофьори

🔴 Входният билет за казармата

🔴 72-годишен студент със стипендия за шестици





Източник: bohemia





Коментари

горе