Най-многодетната майка: Посрещам Коледа с 13-те си деца



Сметките са платени, имаме дърва за огрев

"Посрещам Коледа с всичките си 13 деца. Едно от тях е в Англия с баща си, надявам се и то да успее да дойде. Украсила съм елхата, ще приготвя вкусни гозби. Да бъдем всички заедно е най-големият подарък."
Това сподели пред "България Днес" най-многодетната българска майка у нас. Веска Петрова е горд родител на 13 очарователни, трудолюбиви и възпитани малки и пораснали българи.


Ивайло, Боряна, Женя, Теодора, Петър, Нели, Ани, Атанас, Борислав, Антоанета, Мартин, Валери и Димитър също са борбени като родителите си. Редът в къщата на семейство Петрови е впечатляващ, както и възпитанието на децата, които от малки се занимават с народни танци, пеене и спорт. Петър, Ани, Нели, Борислав и Атанас имат повече от 70 медала от различни спортни състезания.
Макар и да изнемогва, майката героиня докрай се бори дечицата й да са чисти, спретнати и да не гладуват. Тя става всяка сутрин по ранни петли и приготвя закуска за многолюдната челяд. Ако няма пари, слага в раниците принцеси и сандвичи, за да могат децата да издържат до обяд, когато се прибират вкъщи.


"Хубаво е, че сметките за ток и вода са платени. Има и достатъчно дърва за огрев за зимата. Ще има и подаръци под елхата от сърце. Аз съм щастлива майка на 13 деца. И със сметка от 180 лв. за ток се справих", сподели борбената Веска.
По-големите й деца работят във Варна и не пропускат възможност да помагат на многолюдното си семейство и да се събират на празници.


Макар и да живее с оскъдни средства, семейството успява да преживее и най-тежките финансови времена. Гледат зеленчуци и плодове в двора си от пролет до есен, имат и животни. Никога не са ходили на почивка. Вярват, че за да са добре, трябва всички да са заедно.
"Пожелавам на семейството си и всички хора най-вече здраве, защото то е най-важното", категорична беше майката за пример.

Борислав РАДОСЛАВОВ


Четете още:

🔴 Защо украсяваме елха на Рождество Христово

🔴 Огън и лед в ювелирно шоу край Дунав (снимки)

🔴 Румен Радев отказва да състави правителство преди 22 януари





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе