Родители, внимавайте! След "веселата" лютеница се появиха и близалки с марихуана



Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград излезе днес с обръщение към българските родители на малки деца да бъдат изключително внимателни за храните, които вкарват в къщи. Повод за тревожния апел е сигнал от колегите им в Бургас за продажба в търговската мрежа на близалки в опаковка, рекламираща марихуана.

„Нямаме данни към момента за съдържанието на близалките и не можем да Ви гарантираме, че те са безопасни за вашите деца. Използването на изображение на марихуана върху стоки, което представлява реклама на всяка стока, е нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Молим всички граждани, които открият, че децата им ползват от тези близалки или ги видят в търговската мрежа, да ни се обадят веднага на нашия телефон 073/830711 или да пишат на нашия mail: pitaizan@gmail.com. Ще Ви бъдем много благодарни за съдействието и предотвратяването на подобни подвеждащи децата реклами”, се казва в съобщението до медиите. 

От ОбСНВ изнасят тревожни данни за ученици от Благоевградска област, които пушат марихуана с разрешение на родителите си. Част от възрастните обяснявали на инспекторите,  че тревата била безвредна, докато тютюнът - опасен, затова него не позволявали да опитат.

Не разбираме защо едно дете на 11 години трябва да пуши изобщо, без значение дали е марихуана или тютюн. Пушенето не е дадено на човека като задължителна необходимост, казват от съвета по наркотични вещества. 

„На белите дробове и здравето на човека е задължителна необходимост чистия въздух, без вредни примеси, в които влизат и тютюна, и марихуаната. Надяваме се с помощта на родители, учители и журналисти да прекъснем поредния опит за реклама на марихуаната сред подрастващите и при това от най-ранна възраст. Особено след съществуващите в интернет серии с напушения Спондж Боб, предназначени за същата възрастова група”, апелират от ОбСНВ-Благоевград.

Автор: Светлана Николова


Четете още:

🔴 Депутатите пренебрегнаха референдума

🔴 Сурва, балът на чудовищата (снимки)

🔴 КОМУНИЗЪМ ВТОРА УПОТРЕБА





Източник: Десант





Коментари

горе