Една история, която всеки родител трябва да прочете

Търсят се кандидати за бране на ягоди в ИспанияНабирането на кандидати за бране на ягоди в Испания продължава. Работа могат да започнат около 600 българи, като крайният срок за подаване на документи е 13 януари, съобщават от Агенция по заетостта.

Интервютата за подбор ще се проведат в периода 23-27 януари в различни градове на страната. Очаква се избраните кандидати да заминат през февруари и март тази година. 

Заплащането, което ще получават берачите на ягоди, е 40.14 евро на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход, нетното възнаграждение възлиза на 38,70 евро на ден. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки. 

Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като стойността на билета се удържа от първата заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия.

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 20 до 40 г., да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Източник: Economic

Следваща статия:
11 храни, които трябва да ядем, когато вали сняг!

Харесайте ни във facebook!


Коментари

Видео на деня

горе