ВЪЗРАСТ ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ СЛЕД 2015 ГОДИНА – ТАБЛИЦА, КОЯТО ЩЕ ВИ Е НУЖНА!

Служат ми вярно вече 5-та година! Но и аз се грижа за тях - вечер им слагам лъжичка сода, сутрин мазвам вазелин. Изглеждат още като нови!Краката ни през целия ден са в плен на обувките, които често не са много удобни! За да направим нещата по-лесни за краката ви, ние сме приготвили няколко  съвета за поддържане на обувки  и някои практически идеи за това как да ги носите правилно.

 • Паста за зъби
  Пастата за зъби връща белотата на белите обувки! Нанесете малко паста за зъби върху проблемните зони, оставете я за кратко време, разтривайте със стара четка за зъби. Брилянтно! При тежки случаи в допълнение можете да използвате сапунен разтвор.
  как да се грижим за белите обувки
 • Спирт
  Има различни  начини да се погрижите за обувките , но малко си съперничат по ефективност със спирта! Ако на обувките се появи петно, нанесете върху него малко спирт и оставете за 30 минути. Мръсотията ще се изпари!
  как да се грижим за кожени обувки
 • Сода
  Содата, изсипана в обувките, чудесно премахва миризми и излишната влага , дезинфекцира . Изсипете лъжичка сода в обувките за през нощта, а на следващата сутрин обувките станат забележимо по-освежени.
  как да се грижим за обувките
 • Пила за нокти
  Драскотините върху велурени обувки могат да бъдат отстранени лесно с помощта на пила за нокти или шкурка.
  как да се грижим за обувки, изработени от велур
 • Оцет
  Накиснете неприятно миришещите обувки или маратонки в разтвор на оцет и вода. Можете да натиснете обувките с нещо тежко, така че да бъдат напълно потопени в разтвора. Оцетът премахва вкоренената мръсотия и миризмата, и връща представителния вид на обувките.
  миришещи обувки
 • Вазелин
  Лачените обувки ще възвърнат блясъка си , ако ги намажете с вазелин. Вазелинът също ще помогне да се прикрият драскотини.
  как да се грижим за лакирани обувки
 • Царевично нишесте
  Този  трик за обувки  ни е любим. Малко количество от белия прах ще реши всички проблеми!

  Царевичното нишесте ще помогне да се отървете от мазни петна върху велур и други подобни материали. Разтрийте малко прах върху мястото - нишестето поглъща мазнините и петната изчезват.

  нишесте за обувките

 • Сешоар
  Неудобните обувки може да разширите с помощта на дебели чорапи и сешоар! Обуйте чорапите и тесния чифт обувки, след това загрейте с топла въздушна струя от сешоара. Обувките ще се разширят!
  как да увеличим размера на обувки
 • Лед
  Има още една техника, която помага да разтегнем тесни обувки. Напълнете найлонови торбички с цип с вода и ги поставете в обувките, след това пъхнете обувките във фризера за 20 минути. Обемът на пакета с течност ще се увеличи при замразяването и така обувките ще се разширят с един размер по естествен начин!
  разширяване на обувки
 • Шкурка
  Триенето на подметките на обувките с шкурка ще промени текстурата на подметката и ще подобри нейната адхезия към различни повърхности. Тази техника е добра и при обувки с гумени подметки, и при такива с обикновени.
  как да чистим подметките
 • Восък
  Обувки, покрити с восък, не се мокрят! Натрийте повърхността на обувките с восък, след това за кратко насочете отгоре им струя топъл въздух от сешоара. Вече не трябва да се страхувате от влагата!
 • Дезодорант
  Ако редовно протривате краката си в ръба на обувката, намажете проблемните места по вътрешната повърхност на обувката със сух дезодорант. Веднага ще почувствате облекчение!
  как да направим обувките водоустойчив
 • Лейкопласт
  Увийте 2-рия и 3-тия пръст на двата крака с лейкопласт, ще ви бъде по-удобно на токчета. Крака ще се уморяват по-малко благодарение на правилното разпределение на тежестта. Полезно е да си направите баня за крака със зелен чай след един ден на токчета: релаксира краката и тонизира кожата, облекчава подуване на вените!
  как да носим обувки с токчета

Пожелаваме ви да имате не само красиви, но и удобни обувки! 

Източник: За Жената

Следваща статия:
5 СИМПТОМА, ЧЕ ТЯЛОТО НИ СТРАДА ОТ ЛИПСА НА МАГНЕЗИЙ

Харесайте ни във facebook!


Коментари

Видео на деня

горе