Използвайте сода за хляб, ако искате да имате меки и гладки стъпала



Съвременният начин на живот не ни позволява да следим състоянието на нашите крака. Те ни болят, разраняват се и още много други неща. Едва в края на работния ден успяваме да забележим загрубялата кожа и пукнатините, появили се върху нея. Но този проблем може да бъде решен бързо, лесно и евтино. Следната рецепта е способна да възвърне гладкостта и мекотата на уморените крака.

Необходими продукти:

  • 5 супени лъжици сода за хляб
  • няколко капки етерично масло (лавандула, портокал или лимон)
  • няколко капки душ гел

Начин на приложение:
Потопете краката в топла вода за 5 минути. В подходящ съд изсипете содата за хляб, етеричното масло и душ гела. Разбъркайте добре съставките до получаване на еднородна консистенция. Втрийте сместа върху кожата с леки и масажиращи движения в продължение на няколко минути, след което я отмийте с топла вода. Подсушете краката и нанесете овлажняващ крем.

Содата за хляб не е просто чудесен метод за облекчаване на проблемите, свързани с появата на загрубяла кожа. Тя помага още за елиминиране на неприятната миризма, ускорява заздравителните процеси и се бори ефективно срещу гъбични инфекции. Положителните резултати от употребата на това лечебно средство могат да бъдат забелязани в рамките на две седмици.


Четете още:

🔴 Витамин С има същия ефект върху кръвоносните съдове, както спортуването

🔴 Чийзкейк в чашка

🔴 Не претопляйте повторно тези храни, за да не се натровите





Източник: Фрамар





Коментари

горе