Очакванията към Радев: На първо място интересите на страната



Румен Радев тържествено положи клетва в Народното събрание като петия български президент.  В своята реч новият държавен глава благодари за доверието да бъде начело на държава с 13-вековна история, минути след като се закле като президент.

Той декларира, че ще бъде президент на всички българи и няма да ги дели по партийна принадлежност и етнос.

Какво обаче очакват хората от новия президент? Екипът на Dnes.bg се обърна с този въпрос към своите читатели. В традиционната ни анкета участие взеха 3059 души.

Мнозинството от тях – цели 41%, очакват новият президент да бъде истински държавен глава и да поставя на първо място интереса на страната.

Други 6% искат от Радев да бъде независим, справедлив и социален държавен глава.

Близо 17% от анкетираните не вярват, че новият президент ще бъде независим и очакват Радев да слуша напълно желанията на издигналата го партия БСП.

4 на сто от участвалите в нашето допитване пък чакат реални действия още в първите му дни на поста -  служебен кабинет и дата за предсрочни парламентарни избори.

8% от хората смятат, че с идването на Радев ще настъпи затопляне на отношенията с Русия – политика различна, от водената до този момент линия на президента Росен Плевнелиев.

Почти всеки четвърти анкетиран пък (23%) не очаква големи неща от новия държавен глава, поради простата причина, че правомощията на президента са ограничени и той няма кой знае колко лостове във властта.
 


Четете още:

🔴 Браво на Борисов, че спаси малкия Александър

🔴 Третокласничка прочете 62 книги за една година

🔴 Постижение! БГ снимка плени световноизвестната Нора Робъртс





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе