Плодове и зеленчуци, които не знаехте че съществуват /част II/



Ползата от плодовете и зеленчуците е неоспорима. Но за жалост ние се ограничаваме само до познатите ни такива. За да разширите кръгозора си и да опознаете по-добре планетата прегледайте следващата статия.

Всички плодове и зеленчуци са натурални. Из тях не присъстват хибриди или изкуствени кръстоски. До един са плод на еволюцията. 

11. Джакфрут

1377298

Това е най-големия плод, който расте на дърво. Може да достигне до 30-40 килограма. Достига 90 см дължина и над 50 ширина. Расте в Индия и е подобен на банана. Спокойно може да се консумира във суров вид. 

12. Джикама

1377308

Това представлява зеленчук с формата на грудка. Кората се отстранява, а вътрешността му е мека и вкусна. Често в кухнята заменя картофите в дадена рецепта. Много популярен е в Мексико и Азия. 

13. Кумкуат

1377296

Кумкуатът е дребен цитрусов плод. Расте на дървета, характерни за южните страни. Интересното при тях е, че не е нужно да се белят, а се консумират направо с кората. Вкуса им представлява съвкупност от лимон, портокал, грейпфрут и мандарина. По големина се равняват на боровинките. 

14. Лангсат

1377309

Този плод расте в Югоизточна Азия и изисква обелване преди консумация. Вътрешността му е сладка и жълтеникава на цвят. вкусът му е комбинация между грозде и грейпфрут. На големина не надминават 5 см. 

15 Личи

1377310

Тези малки плодове приличат изключително много на малини. За жалост когато ги докоснете ще се убедите, че обвивката им е твърда. След като обелите повърхността им, ще откриете сладката им сърцевина. Плодовете са популярни в Азия. 

16. Мангостин

1377304

Тозиплод се използва като средство за лечение в Азия и Китай. Отличава се със строго специфичен вкус. Големината му е между 5 и 25 мм. Той често е наричан "кралицата на тропическите плодове". Горната му обвивка се обелва лесно и от там се подава структура подобна на чесъна. За разлика от него мангостинът е изключително сладък. 

17. Питахая

1377297

Той носи още наименованието драконов плод. Питахаята е плод на различни видове кактуси и растения, разположени в Югоизточна Азия и централна Америка. На вкус е сравнен с пъпеш и киви. Въпреки ярките му цветове не е особено сладък. 

18. Рамбутан

1377305

Той е декоративен плод познат под името личи. често бива наричан космат личи. силно популярен в Югоизточна Азия. когато го погледнете за първи път едва ли смятате, че е годен са консумация. Червеният външен слой е покрит с "коса", която представлява гъвкави тръни. 

19. Романеско броколи

1377307

Това е един от най-лесно смилащите се от стомаха зеленчуци. Не само външният вид, но и вкуса му напомнят за карфиол. Спокойно може да го използвате като гарнитура. Изключително лека и полезна храна. 

20. Ябълкови рози

1377311

Тези плодове имат формата на камбана. Розови на цвят, те са изключително вкусни и хрупкави. Вкусът им е същият като на ябълка, но ароматът им напомня на рози. Именно от там идва наименованието им. Тяхната родна страна е Индия, но сега са доста популярни в Азия. Плодовете бързо се развалят и затова са трудни за намиране. 

За да прегледате част едно на статията, натиснете тук. 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg


Четете още:

🔴 Райна Кабаиванска: Щастието е на мигове

🔴 Одата за чекистите на Стефан Цанев – манипулация на ДС

🔴 Парк събира макети на най-красивите сгради у нас (ВИДЕО)





Източник: sportuvai





Коментари

горе